Under lördagen reste Landskrona BoIS upp till bibelbältets högsäte med hopp om att fortsätta kampen om seriesegern. Tidigare på eftermiddagen hade våra randiga vänner från Lindome lyckats knipa en pinne mot IFK Värnamo, och vid ny randig (läs vinröd) seger skulle avståndet krympa till en ynka poäng inför avslutningen.

BoIS inledde med optimism och tryckte tidigt ner Assyriska på egen planhalva. Ute på högerkanten startade Kevin Jensen lovande och han fick omgående ett litet övertag på sin närmaste motståndare. Dessvärre saknade inläggen ofta adress och de entusiastiska försöken lyckades därför inte skaka Assyriska särskilt nämnvärt.

Jönköpingslaget tog sig in i matchen efterhand och ett visst ställningskrig utbröt därefter. Båda aktörerna skapade halvchanser men den inledade halvtimmen präglades mer av kamp än skönspel med efterföljande målchanser.

Ett mål skulle dock göras i den första halvleken men dessvärre var det hemmalaget som skulle bryta dödläget.

BoIS vaskade fram en hörna och valde en variant som gjorde att Jonathan Asp kom till ett bra avslutsläge, strax innanför straffområdeslinjen. Skottet saknade dock fart och täcktes av ett motståndarben. Detta var också starten på en sylvass omställning som resulterade i att en fristående Assyriska-spelare kunde ge hemmalaget ledningen.

Ett surt baklängesmål och att tillåta en sådan omställning vid egen hörna är aldrig roligt. Det ska dock tilläggas att Assyriska utförde omställningen med klinisk ackuratess.

Målet skakade om matchbilden och BoIS växlade upp en aning. Det var dock först efter halvtidsvilan som den riktiga anstormningen bröt ut.

Landskrona radade upp heta målchanser per omgående och målvakten i Assyriska fick arbeta hårt mellan stolparna. Allra närmast var inhoppande Melker Heier, som bröt sig in i straffområdet, men avslutet tog i insidan av stolpen och ut. Snopet, inte minst med tanke på att stolparna stod i vägen även senast mot IFK Värnamo.

I den 68:e matchminuten skulle kvitteringen dock komma. Filip Olsson lyckades ge sig själv lite utrymme och avlossade vänstran strax utanför straffområdet. Skottet gick längs med marken, tog i den främre stolpen och vidare i mål (!!!).

Utjämningen var rättvis och BoIS fortsatte att trycka på för ett ledningsmål. Närmast var Linus R Olsson som kom halvfri efter en omställning. Han fick dessvärre inte rätt på siktet och skottet gick en bra bit över målramen.

Det kändes verkligen som att BoIS skulle kamma hem samtliga poäng, och förlänga striden om förstaplatsen, men istället var det Assyriska som skulle lyckas förvalta sina målchanser och därmed gå vinnande ur matchen.

I den 82:e minuten skulle inhoppande Midhad Jukovic bli förvånansvärt fri, efter en liten upprullning, och visade prov på kyla vid avslutet, som Philip Mårtensson var på men inte lyckades styra undan.

BoIS hade tio minuter på sig och fortsatte att forcera för att komma tillbaka in i matchen. Strax efter Assyriskas ledningsmål fick Robin Hofsö ett gyllene läge. Hans nick räddades dock av målvakten och BoIS kom faktiskt inte närmare än så denna eftermiddag.

Matchen slutade 2-1 till Assyriska och förlusten innebär att Landskrona BoIS slutar tvåa i tabellen. Siktet är därmed inställt på kval.

Först ska serien dock avslutas, vilket sker nästa helg hemma på Landskrona IP. Motala AIF gästar nordvästra Skåne. En match som saknar betydelse för tabellen, Motala är redan klara för degradering medan BoIS alltså slutar tvåa.

BoIS-spelarna lär säkerligen vara sugna på att avsluta serien snyggt för att sedan mobilisera om inför de så spännande kvalmatcherna.

Vi vill avsluta med att gratulera IFK Värnamo till seriesegern. Stort lycka till i Superettan den kommande säsongen.

Foto
  • Nisse Nilsson