Två mål framåt och noll insläppta bakåt. Det mesta gick enligt planen, men en tidig skada på Kevin Jensen oroade säkert många i BoIS-lägret. Både Billy och Kevin själv lät optimistiska efteråt, och någon fara för deltagande i kvalet ska det inte vara.

BoIS ställde upp med några justeringar i startelvan, bland annat startade Jonathan Asp som mittback, och Melker Heier gjorde sin första start för säsongen. Efter bara några minuter lade sig Kevin Jensen ned i smärtor, efter en duell vid sidlinjen. Kevin fick bäras ut på bår, men det lät optimistiskt efteråt. “Det ska inte vara någon fara med varken korsband eller ledband, trodde Tomas”, sa Kevin själv och kunde halta sig ner från sin läktarplats efteråt. En blödning lät det från Billy efter matchen.

William Kvist hoppade in och det var i ärlighetens namn en ganska händelsefattig första halvlek. Nicklas Nielsens frispark var det enda avslutet på mål, fram till att han i sista minuten fick en ny frispark i liknande läge. Skottet gick i stolpen, och returen kunde Måns Ekvall lägga in. Hans första mål sedan augusti 2019.

Det blev lite mer fart i andra halvlek, och båda lagen var framme och hotade. 2-0 blev det några minuter från slutet. Linus Olsson skarvade snyggt fram till William Kvist som placerade in bollen i gaveln. Efter målet byttes unge mittbacken Alec Brandt Erlandsson in, som därmed gjorde debut i BoIS A-lag.

Se intervju med Billy i spelaren nedan

BoIS – Motala AIF 2-0 (1-0)

45 1-0 Måns Ekvall (Nicklas Nielsen)

86 2-0 William Kvist (Linus Olsson)

SÅ SPELADE BoIS

Carl Lindell

Dennis Olofsson – Johan Rapp – Jonathan Asp – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Måns Ekvall – Melker Heier

Kevin Jensen – Nicklas Nielsen – Linus Olsson

BYTEN

5 William Kvist IN, Kevin Jensen UT

46 Robin Hofsö IN, Nicklas Nielsen UT

70 Emil Jönsson IN, Filip Olsson UT

88 Alec Brandt Erlandsson IN, Alexander Tkacz UT

88 Hampus Ferhm IN, Linus Olsson UT

BILDER

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS