Vi kan glädjande informera att Landskrona BoIS och Philip Andersson förlängt avtalet som nu gäller över säsongen 2022. Detta innebär att kaptenen fortsätter att vara en bärande förgrundsfigur på Landskrona IP även framöver.

Philip inledde sin fotbollskarriär i Teckomatorp och 2007 tog han klivet över till BoIS. En flytt som bland annat Andreas Jakobsson och Håkan Söderstjerna tidigare banat väg för. Redan under hösten 2008, som 16-åring, gjorde han sin första seniormatch och sedan den dagen har han vuxit ut till en stor och omtyckt ledargestalt.

Inför säsongen 2017 tog Philip emot kaptensbindeln, ett ärofyllt uppdrag som han hanterat klanderfritt.

Den 28 år unga mittbacken har redan hunnit representera randigt i 346 matcher, vilket placerar honom på en 18:e plats i klubbens maratontabell. Urstarka papper och med ytterligare två år på IP har han goda möjligheter att avancera ytterligare ett gäng placeringar, och därmed befästa sin status som stor BoIS-ikon.

På målkontot ser det skralare ut, vilket faller sig naturligt. Fyra pytsar har ändå producerats och säsongen 2012 var en målexplosion – med Philip Andersson mått mätt – då han lyckades näta hela två gånger.    

Främst är det hans defensiva färdigheter som blivit Philips signum. Hans lojalitet gentemot Landskrona är odiskutabel och att Philip nu förlängt sejouren betyder att en stor pusselbit fallit på plats inför de kommande säsongerna.

Klubbchef Michel Ekberg är tillfreds med att Philip fortsätter i Landskrona BoIS.

  • Vi är stolta över att kunna presentera en förlängning med vår kapten över 2021-2022 där vi tillsammans har ett givet mål – vi ska spela elitfotboll! Vi är glada dessutom över att Philips situation avseende kombinationen med arbetet på Mazars och som fotbollsspelare i Landskrona BoIS visat sig fungera så bra som det gör då det var en faktor att beakta inför denna säsong.

Landskrona BoIS känner stor tillförsikt inför framtiden och är väldigt belåtna med att Philip Andersson, vår kapten, kommer bära ränderna i ytterligare två år. Minst.

Förlängningen innehåller inga klausuler utan är ett rakt, klassiskt tvåårsavtal befriad från krusiduller.