Landskrona BoIS är överens med Alec Brandt Erlandsson om ett nytt treårsavtal. Den unga mittbacken, född 2004, debuterade för A-laget i matchen mot Motala och visade omgående att han – sin ringa ålder till trots – redan nu kan hävda sig på seniornivå.

Alec kommer tillhöra både U:19- och A-laget inledningsvis och närvaron i A-laget kommer sedan att trappas upp succesivt.

Hans egenskaper gör honom till en potentiell publikfavorit på Landskrona IP i framtiden.

“Jag är fysisk, aggressiv och vågar driva med boll. Tycker jag är snabb, har bra inställning och gör alltid jobbet. Ser mig själv som en offensiv mittback.

Alec, som kom till randigt från Häljarp för fyra år sedan, är både stolt och förväntansfull efter kontraktssigneringen.
Landskrona, både staden och BoIS, betyder jättemycket för mig. Familjen är insatta i BoIS sedan länge och att nu få spela i A-laget känns jättebra.

Extra stort hade det varit med en kvalseger i nästa vecka.
Det hade varit fantastiskt att få ta upp BoIS i Superettan. Jag har inga ord för det. Att få spela i Superettan och vara med och lära. Det hade varit sjukt för mig.

Alex kom in i slutet av Motala-matchen och är lyrisk inför faktumen att han nu fått debutera för randigt.
Jag kan knapp fatta att jag fått göra debut. Att få vara med. Riktigt roligt. Säsongen har gått kanon i U:19 och både debuten och förlängningen är ett kvitto på att säsongen har gått bra.

Landskrona BoIS värnar om vår akademi, som ansvaras av Tobias Celedon, och vi är fast beslutsamma om att spelarna i våra seniorlag i större utsträckning ska ha sin fostran i våra led.

Alec är ett lysande exempel och att han dessutom tidigare spelat i Häljarps IF, som också ligger BoIS varmt om hjärtat, gör det hela ännu bättre.  

Han är själv väldigt förväntansfull inför framtiden.
– Jag vill bli så bra som möjligt. Ta mig så långt som möjligt med fotbollen för att någon gång se mig själv spela utomlands. Först ska jag dock fortsätta utvecklas och ta en plats i truppen. Jobba på det jag vill förbättra.

“Mitt förtroende för Billy och Max är 100% och att de ger unga spelare chansen är fantastiskt.

Vi önskar Alec stort lycka till och ser med stor entusiasm fram emot att följa utvecklingen framöver.  

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS