BoIS tog hem den första kvalmatchen, efter 2-0 mot Dalkurd. Efter matchen ville varken tränare eller spelare veta av något grattis – ingenting är ju avgjort förrän på söndag.

Anspänningen inför denna match, var säkert större hos supportrarna än spelarna själva. Även om de första minuterna av matchen såg lite virriga och nervösa ut, sett ur BoIS synpunkt. Dalkurd hade boll, fart, beslutsamhet och kraft – men efter några minuter kom BoIS in i matchen. Och sedan flöt det bara på. Kevin Jensen och Filip Olsson hade varsitt bra skott, Dalkurd inte särskilt mycket.

1-0 kom efter 25 minuter. Linus Olsson nådde högst på en perfekt hörna av Jonathan Asp – och därmed var det nästan en repris av 1-0-målet mot Öster i förra kvalet. Därför blev man lite extra nervös, när Dalkurd fick en hörna i anfallet efter. Och inte bara en, utan tre efter varandra.

Dalkurd var inne i en bra period och efter 35 minuter kunde kvitteringen kommit. Mårtensson var bra ute och räddade, returen gick i stolpen, bollen studsade fram och tillbaka framför mållinjen – men BoIS redde ut det och kunde hålla 1-0 till halvtidsvilan.

2-0 till BoIS några minuter in på andra var ett typiskt BoIS-mål. Man spelade runt i backlinjen, fick ut den på kanten, vände tillbaka till backlinjen, tålamod, cross-boll, inlägg, tillbakaspel och mål. Många moment av högsta klass och BoIS kunde nu försvara sin ledning. Men det gjorde man inte direkt. Man fortsatte trycka på, pressa högt, vinna bollar – även om Dalkurd inte kändes ofarliga i sina anfall. Många hörnor och inlägg rensades bort – ja allting motades. Var det inte Mårtensson som boxade, så var det Wilas som nådde högst. Det var hursomhelst alltid en BoISare på bollen.

Mot slutet flyttade Dalkurd fram, vilket öppnade upp en del för BoIS. 2-0 vann BoIS med. Efter matchen ville Linus Olsson inte riktigt acceptera ett ”grattis till segern” i intervjun. Därför var jag väldigt noga, med att under inga omständigheter yttra detta ord, när jag skulle tala med Billy kort därefter. Såklart slank det ur ett ”grattis” ändå – och Billy gav onda ögat. Skämt åsido, BoIS har nu vunnit första etappen – ingenting är avgjort förrän efter söndagens match.

BoIS – Dalkurd FF 2-0 (1-0)

25 1-0 Linus Olsson (Jonathan Asp)

51 2-0 Oscar Petersson (Linus Olsson)

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Dennis Olofsson – Viktor Wihlstrand – Jonathan Asp – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Måns Ekvall – Sumar Almadjed

Kevin Jensen – Linus Olsson – Oscar Petersson

BYTEN

46 Passi Prudence IN, Sumar Almadjed UTUT

79 Robin Hofsö IN, Linus Olsson UT

84 Nicklas Nielsen IN, Oscar Petersson UT

BILDER

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson