Söndag 15:00 går sista matchen för säsongen, när BoIS ställs mot Dalkurd i den andra kvalmatchen till Superettan. BoIS har 2-0 att gå på från hemmamatchen i onsdags. -Vi har en bra känsla. Detta är sista etappen, men vi vet om att det är mycket jobb kvar att göra, säger tränare Billy inför matchen.

Efter matchen i onsdags gjorde tränade laget ett lättare pass i torsdags. Träningslediga fredag, ett lättare pass på lördagsförmiddagen innan avfärd mot Uppsala.

-Vi har gått igenom förra matchen precis som vanligt, tittade på saker som vi var nöjda med, och saker som vi ska tänka på. En vanlig sammanfattning, inte annorlunda än annars, säger Billy innan han ska sätta sig på bussen.

BoIS har 2-0 med sig från matchen i onsdags.

-Dalkurd är ett Superettan-lag, som nu ska spela på sin hemmaplan. Och i detta fall vet de att de måste göra minst 2 mål. De kommer gå ut väldigt hårt. Vi ska göra vår grej, och vara fullt påkopplade till domaren blåser av. Det finns en anledning till att vi är där vi är, och det är för att vi har visat en stabilitet under säsongen, och inte tro att vi ska göra massa saker annorlunda nu bara för att det är sista matchen. Vi ska göra det vi brukar göra, fast hela tiden försöka göra det lite bättre.

Bussen avgick vid lunchtid på lördagen. Efter lite färdkost blir det en middag under kvällen, övernattning och en vanlig matchsamling innan matchen.

Billy låter hälsa att hela truppen åker upp, men att det bara är Luka Petrovic och Amr Kaddoura som definitivt inte kommer spela.

TACK FÖR DET OBESKRIVLIGA STÖDET.

I skrivande stund närmar vi oss 40 000 sålda soffbiljetter. Följ barometern på hemsidans startsida för aktuell siffra.

Dalkurd FF – BoIS, matchstart söndag 15:00 på Studenternas IP i Uppsala. Matchen sänds i samma kanaler, som tidigare under säsongen.

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson