I en gastkramande returmatch, på Studenternas i Uppsala, satte BoIS-spelarna många randiga hjärtan i brand när biljetten till Superettan lyckades kvitteras ut.

BoIS hade 2-0 att gå på från den första matchen och uppträdde väldigt solitt under den första halvleken. Hemmalaget Dalkurd lyckades inte få fatt i gästerna från Skåne, som behärskat kunde spela av tiden med ett tryggt och moget passningsspel. Det var också BoIS som skulle skapa halvlekens främsta möjlighet, genom Linus R Olsson som slet sig fri. Målvakten skulle dessvärre rädda friläget.

Dalkurd avslutade den första akten lite bättre och började slå in lite bollar via flankerna som väckte viss oro. När domaren blåste av för halvtidsvila var ändå känslan att BoIS fick matchen precis dit man ville.

Den andra och avslutande halvleken skulle dock väcka helt andra känslor till liv. BoIS fick nämligen en mardrömsstart då Dalkurd fick hål på Philip Mårtensson stationerad mellan stolparna.

Därefter påbörjades en riktigt stark period för hemmalaget, som fick rejäl skjuts efter sitt ledningsmål. Man började ösa in bollar i randigt straffområde och ett par gånger osade det katt.

Den värsta anstormningen bedarrade med 25 minuter kvar att spela och BoIS kunde successivt ta över kontrollen igen. Ett par byten gav omgående effekt och gästerna kunde flytta upp sina positioner.

Med tio minuter kvar att spela kom den efterlängtade spiken i kistan. Kevin Jensen vann boll en bit upp på egen planhalva och gick omgående iväg på en omställning. Efter att ha transporterat boll hittade han en fristående Filip Olsson, som inte gjorde något misstag när han placerade bollen mellan benen på målvakten.

Vilda glädjescener utbröt och att målet var av det mer förlösande slaget är ingen överdrift.

Dalkurd gav mer eller mindre upp därefter och BoIS höll ut för resten av matchen. Glädjescenerna var förvisso vilda efter kvitteringsmålet, men ändå ingenting i jämförelse med det som utspelades efter slutsignalen.

I och med segern säkrade Landskrona BoIS en plats i nästa års upplaga av Superettan. Det efterlängtade återtåget till eliten är därmed ett faktum och det värmer oerhört mycket att kunna skänka vår stad sådan glädje i dessa tider.

Vi vill rikta ett stort tack till alla fantastiska människor som stöttat Landskrona BoIS under denna säsong. Nu firar vi i några dagar, sen påbörjas arbetet med att komma ordentligt slagkraftiga till en säsong som ska bli väldigt inspirerande att hugga tänderna i.

Foto
  • Melker Bengtsson