I dag kan vi låta meddela att Patrick Nwadike lämnar Landskrona BoIS för allsvenska IK Sirius. Patrick har haft en oerhörd utvecklingskurva de senaste åren och har varit starkt bidragande till att BoIS äntligen är tillbaka i elitfotbollen.

Hans fina insatser denna säsong har väckt intresse från klubbar högre upp i seriesystemet och det blev alltså det blåsvarta laget från Uppsala som lyckades presentera den bästa lösningen.

Att ytterligare en begåvning sprungen ur Landskrona BoIS ungdomsverksamhet nu är klar för allsvenskt spel är självfallet ett välkommet bevis på klubbens förmåga att fostra kompetenta fotbollsspelare.

– Jag vill ge Billy & Max en eloge för hur de tillsammans med Patrick hittat en väg fram som gör att Patrick får möjligheten att prova vingarna i Allsvenskan. Självklart önskar vi Patrick ett stort lycka till och det ska bli spännande att följa honom framöver.

Det är ingen hemlighet att vi gärna hade sett Patrick i Landskrona BoIS även över 2021, och vi har arbetat för en sådan lösning under lång tid. Samtidigt har vi förstått att allsvenska föreningar också uppmärksammat det vi tidigt själva noterat. Bara att gratulera till god scouting från IK Sirius.

Patrick har varit otroligt professionell under säsongen och presterat på hög nivå så han är väl värd chansen. Förhoppningsvis får vi återse honom i BoIS matchtröja i framtiden avslutar klubbchef Michel Ekberg.