Landskrona BoIS fortsätter att formera lagbygget inför 2021. Nu kan vi glädjande meddela att Alexander Tkacz fortsätter i den randiga tröjan i ytterligare två år. Avtalet signerades i början på december, en bra bit innan kvalmatcherna påbörjades.

Landskrona-sonen har redan spelat över 200 matcher i BoIS och är en väldigt uppskattad person, både på och utanför planen. Att vi nu kommit överens om en förlängning värmer särdeles mycket då Tkacz är en spelare som verkligen korrelerar med klubbens strategi. Hemvävt, ödmjukt och kvalitativt.

”Täcket” har varit en bärande kraft den gångna säsongen
25 matcher blev det i seriespelet och i kvalet svarade han för två fläckfria prestationer. Att representera stadens lag, som landskronit, är speciellt.

Det känns oerhört bra och att vi nu tog steget upp till Superettan gör det ännu roligare. Stödet har varit fantastiskt hela året och även fast folk inte varit på plats så har man ändå märkt av hejaropen både digitalt och på stan. Många kommer fram och visar stöd.

Redan 2012 gjorde Alexander, som kom från IK Wormo, sin debut i A-laget. Att 27-åringen redan anses vara en av lagets mest rutinerade herrar är bara sporrande.  

Det gläder mig, jag tycker det är roligt att ta ansvar och att känna mig delaktig. Att ha spelat 200 matcher för klubben var ett personligt mål inför säsongen och det är väldigt roligt att jag lyckades uppnå det. Jag vill fortsätta vara en central kugge även i framtiden.

Tkacz är dessutom en av få spelare som fanns med under den senaste sejouren i Superettan. En erfarenhet som garanterat kommer att värdefull när vi nu åter tillhör landets nästa högsta serie.  

Tempot är aningen högre så som jag upplevt det men den stora skillnaden är det taktiska. Framför allt defensivt, att lagen är lite mer strukturerade och bättre förberedda inför matcherna. Allt från scouting till videoanalys håller genomgående högre kvalitet.

Vi ska fortsätta bygga vidare på det vi påbörjat de senaste säsongerna. Spelsystemet har satt sig i ryggmärgen, vi har en tydlig identitet och kan vi spetsa till den ytterligare så ser det lovande ut. Vi är många som har spelat ihop ett par säsongen och det skänker en grundtrygghet värd att bygga vidare på.

Att prata målsättning är förvisso aningen för tidigt men Alexander har ändå bilden klar för sig.   

Vi har redan en bra trupp och självfallet vill man sikta högt, men det absolut viktigaste är att lyckas etablera sig. Vi vill naturligtvis vinna varje match men högsta prioritet är att göra en stabil säsong som innebär att vi klarar oss kvar med marginal.

Det roligaste med att representera Landskrona BoIS är föga oväntat kopplat till engagemanget

Det är helheten, att spela i en fin förening som präglas av så stort intresse. Vi är inte den största staden men hjärtat är enormt från folket runtomkring. Det betyder mycket för alla som är bosatta i Landskrona och att få representera en sådan klubb betyder mycket.  

Bara att halva parkeringen på IP var full klockan 03:00 en söndag säger någonting om Landskrona BoIS ställning i staden.

Några avslutande ord finns det alltid utrymme för.

-Jag vill avsluta med att tacka för det fantastiska stödet under året. Det har varit en väldigt speciell säsong men att vi kunde ge fansen och Landskrona denna glädje var ändå en fin avslutning.