Landskrona BoIS kan glatt förtälja att målvakten Svante Hildeman förstärker herrarnas representationslag. Svante ansluter från Torns IF men är ursprungligen från Skånes ostkust, nämligen Åhus en bit från Kristianstad. Ytterligare en lokal spelare tar därmed plats i det randiga omklädningsrummet. Avtalet sträcker sig över 2022

Den 25 år unga burväktaren har haft en fantastisk säsong på Stångby IP strax utanför Lund. Laget slutade åtta i tabellen och släppte endast in 33 mål på 30 spelade matcher. Den tredje bästa statistiken i hela serien och den stora anledningen till detta stavas Svante Hildeman.

Hans insatser har varit av den digniteten att han utsågs till den bästa målvakten i hela division 1. Svante är själv väldigt exalterad över den nya klubbadressen.

– Det känns verkligen fantastiskt. Det är ingen hemlighet att man har pejl på klubbarna i närområdet och när BoIS förhörde sig om läget krävdes det ingen längre betänketid.

Svante är bosatt i Lund och har en civil bakgrund som forskningsassistent på Lunds universitet. Han passar därmed alldeles utmärkt in i klubbens utstakade profil och anser sig vara redo för elitfotbollens korridorer.

– Att sikta uppåt får anses vara ett rimligt steg efter en bra säsong i ettan. Jag ska självfallet försöka spela och ser fram emot att skapa en bra konkurrenssituation tillsammans med Amr Kaddoura och Hampus Pauli.

Jag vill fortsätta utvecklas och det är ett inspirerande steg att gå från en mindre klubb som Torn till Landskrona BoIS, som är betydligt större.  

BoIS-supportrarna kan se fram emot en verbal målvakt.

– Jag är reflexsnabb, har bra fötter och gillar en mot en-situationer. Jag kommunicerar mycket på plan och föredrar ”en backblock” i bortre hörnet framför att själv behöva rädda. Det är signifikant för mitt spelsätt och det kräver god kommunikation för att lyckas med det.

Svante har stor tilltro till Landskrona BoIS den kommande säsongen.

Jag tror att vi kommer klara oss kvar med bred marginal så i de termerna tror jag på en behaglig säsong. Vi ska dock börja med att försöka skrälla redan i cupen.

Svante, som har siktet inställt på att omgående flytta till Landskrona för att ytterligare lära känna miljön, är förväntansfull inför de kommande säsongerna.

– Det ska bli oerhört roligt och jag hoppas verkligen att publiken kommer tillbaka redan nästa säsong. Att BoIS har så stark och gedigen support från staden spelade stor roll i mitt val av klubb. Svårt att inte falla för det engagemanget.

Julfirandet blir Corona-anpassat.

– Jag går för tillfället runt i Landskrona och försöker hitta ett Pippi Långstrump-pussel till min systerdotter. I övrigt blir den uppdelad i olika mindre konstellationer, både i Malmö och i Lund.  

Vi hälsar Svante varmt välkommen till Landskrona BoIS och önskar honom stort lycka till i den randiga tröjan.

Tack Philip och Calle

Landskrona BoIS kan också informera att varken Philip Mårtensson eller Calle Lindell fortsätter i den randiga tröjan.

Philip lånades in från Trelleborgs FF denna säsong och har verkligen varit en stor anledning till avancemanget. Efter en del diskussion har parterna dock inte kommit överens och därför blir det ingen förlängning i Landskrona BoIS.

Huvudtränare, Billy Magnusson reder ut turerna.

– Det är bara att vara ärlig, vi var inställda på att förlänga med Philip som var vårt förstaspår. Tyvärr har vi inte lyckats komma överens och då tiden började sina var vi tvungna att se oss om efter andra alternativ.  

– Med Svante har det gått väldigt snabbt och han visade omgående ett stort intresse över att få tillhöra Landskrona BoIS. Det uppskattar vi jättemycket och att han är en väldigt kompetent målvakt är vi mycket väl medvetna om sedan tidigare.

Landskrona BoIS vill verkligen tacka Philip för den korta men framgångsrika sejouren i klubben. Vi är väldigt tacksamma över prestationerna och önskar honom stort lycka till framöver.

I Calle Lindells fall har han valt att flytta tillbaka hem till Kristianstad. Med nytt arbete och tillskott i familjen har andra saker fullt naturligt hamnat högre upp på prioriteringslistan, och därför var det naturligt att nu gå skilda vägar.

Billy kommer sakna Calle i laget.

– Han har varit en extremt bra och stöttande kille i gruppen som också svarat för starka insatser på plan. Vi vill verkligen tacka honom för allt han gjort i Landskrona BoIS och så klart önska honom stort lycka till i framtiden.