Försäsongen 2021 närmar sig och måndagen den 11 januari återvänder våra herrar till kontoret efter den välförtjänta julledigheten.

16:30 drar den första träningen igång och med det påbörjas arbetet med att komma väl förberedda till tävlingsmatcherna i slutet på februari.

Träningsmatcher

Den första träningsmatchen spelas redan i januari månad och Landskrona BoIS ställs omgående inför en riktig värdemätare. En av fjolårets stora sensationer i svensk fotboll, Mjällby AIF väntar nämligen i den första förberedande matchen.

Det allsvenska laget tillhör dessutom samma grupp som BoIS i Svenska Cupen vilket skänker matchen ytterligare ett intressant lager. Matchen spelas lördagen den 30 januari på Strandvallen. Avspark 13:00.

I februari väntar ytterligare två träningsmatcher mot meriterat motstånd. I den andra matchen besöks Landskrona av danska B.93. Den matchen spelas torsdagen den 4 februari. Avspark 17:00.

Söndagen den 14 februari är det dags igen. Denna gång reser laget mot den småländska östkusten för match mot Kalmar FF. Matchen startar 14:00 på Gasten IP.   

Svenska Cupen    

Helgen därpå är det äntligen dags för tävlingsfotboll. Svenska Cupens gruppspel hägrar och Landskrona ställs mot Östersunds FK i den första omgången. Matchen spelas på Landskrona IP söndagen den 21 februari. Avspark 17:30.

Även den andra omgången spelas hemma på IP och denna gång gästas BoIS av Mjällby AIF. Lördagen den 27 februari, avspark 13:00, spelas denna match.

Randigt avslutar gruppspelet på bortaplan och reser mot huvudstaden där seriekollegan, Akropolis IF väntar.

Avslutande träningsmatcher

Innan den gravt efterlängtade seriepremiären i Superettan går av stapeln ska ytterligare fyra träningsmatcher genomföras. Dessa spelas mot Halmstad BK, Eskilsminne IF, Österlen FF samt Örgryte IS enligt följande dagar och tider:

HBK – BoIS                                Fredag 12 mars, 18:30

Eskils – BoIS                              Lördag 20 mars, 13:00

BoIS – Österlen                         Lördag 27 mars, 13:00

Örgryte – BoIS                         Uppdateras

Helgen 10-11 april är det äntligen dags för seriepremiären i Superettan. Motstånd och datum presenteras i januari månad.

Kuriosa om försäsongen

BoIS kommer att spela tio matcher de inledande tre månaderna. Totalt nio motståndare (MAIF två gånger) och av dessa kombattanter spelar fyra i Allsvenskan, två i Superettan, en i danska andraligan och två i division 1.

Tidigare BoIS-tränaren, Agim Sopi återvänder till Landskrona IP med sitt nuvarande lag, Österlen FF. Agim var tränare för herrarna under avancemanget till Superettan 2017. Ett kärt återseende med andra ord.

Det har skett en hel del förändringar på tränarsidan hos många av våra motståndare. Exempelvis Mjällby, Kalmar och Akropolis leds samtliga av nya huvudtränare.  

Vi uppmanar alla BoISare att följa lagets framfart via klubbens digitala plattformar. Vi kommer självfallet att löpande uppdatera om allt som pågår upp på Landskrona IP via dessa kanaler.

Foto
  • Melker Bengtsson