I dag presenterade SEF sin ranking av landets alla certifierade akademier. Det är med stor stolthet som Landskrona BoIS kan konstatera att vår akademi behåller sina fyra stjärnor av fem möjliga.

Detta gör oss till en av landets främsta i sitt slag och akademichef, Tobias Celedon med övriga involverade i verksamheten ska känna stor belåtenhet med arbetet som plöjts ner i våra ungdomar det senaste året.

Landskrona BoIS har en oerhört stolt tradition när det kommer till att fostra skickliga fotbollsspelare. Många profiler har fått sin utbildning i den randiga ungdomsverksamheten. Vi är måna om att fortsätta vara en förening som ger yngre förmågor chansen i en elitkontext och är alldeles övertygade om att denna inställning i längden kommer att vara gynnsam för hela klubben.

Att 60 procent av förra säsongens herrtrupp fått stora delar av sin fostran i BoIS akademi är ett urstarkt kvitto på den höga standarden. När vi nu återigen tillhör fotbollens finrum (eliten) är det lätt att börja göra avkall på modellen till förmån för mer etablerade spelare, utan förankring i Landskrona med omnejd.

En fälla vi ämnar undvika. Istället hoppas vi kunna accelerera det vi nu påbörjat och att unga, ambitiösa talanger runtom i södra Sverige därmed betraktar Landskrona BoIS som det naturliga alternativet. Spelare som Rasmus Alm, Jacob Ondrejka, Armin Gigovic och Patrik Nwandike har de senaste åren lyckats ta klivet upp i Allsvenskan. Att de fått majoriteten av sin utbildning i Landskrona BoIS är ingen tillfällighet.

Tobias Celedon utvecklar

Vi tappar visserligen två placeringar jämfört med 2019, från plats 14 till 16, detta tapp kan direkt härledas till att spelare så som Jonas Olsson slutat spela. Vi fortsätter förbättra vår infrastruktur kring akademin vilket även syns att vi får en högre poäng än tidigare kring dessa bitar – detta kommer i framtiden ge resultat, säger Tobias Celedon

Landskrona BoIS är en av åtta klubbar som uppfyllde kriterierna för fyra stjärnor. Nio klubbar lyckades med fem stjärnor. Malmö FF toppar rankingen för tredje gången i rad. Grattis.

Vi fortsätter idogt med vårt arbete och ser fram emot att ge nya lokala talanger chansen i Landskrona BoIS.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS