Vi är begeistrade över att Erik Pärsson valt att återvända till våra nordvästskånska nejder. Avtalet gäller över 2022 och den i BoIS-kretsar så omtyckte spelaren börjar träna med laget redan i kväll.

Anfallaren gjorde en bejublad säsong i Landskrona BoIS under 2016 och svarade för mäkta imponerande 27 mål på 39 matcher. I division 1 södra noterades Pärsson för 17 pytsar efter 22 spelade omgångar.

Hans prestationer satte Landskroniternas hjärtan i brand och väckte fullt naturligt också intresse hos klubbar hemmahörandes i högre divisioner. Valet föll på Falkenbergs FF, som då tillhörde Superettan. Efter två säsonger i Halland, och 20 nya mål in på kontot, testade Pärsson – född och uppvuxen i sydskånska Höllviken – vingarna utomlands. Närmare bestämt den grekiska ön Kreta och klubben OFI Crete FC.

Sejouren i Grekland blev kortlivad, endast en vår avverkades innan flyttlasset åter bar mot Sverige. Denna gång fortsatte karriären i Mjällby AIF och det är just från MAIF som Erik nu alltså återvänder till Landskrona.

Att Pärsson stått högt upp på klubbens önskelista är en illa förtäckt hemlighet och att han nu valt att vända tillbaka till BoIS är ett oerhört välkommet besked.

Utöver de starka insatserna i serien svarade Erik för en bländande insats i Svenska Cup-segern, hemma på IP mot Malmö FF. BoIS gjorde tre mål denna minnesvärda kväll på Landskrona IP, och Erik assisterade till de två första och gjorde själv det sista.

Han stämmer väl överens med profilen, har samlat på sig massvis av erfarenhet från spel i högre divisioner och besitter en personlighet som uppskattas av alla involverade i Landskrona BoIS.

”Det är med glädje som jag återvänder till denna fina förening. Jag har varit väldigt pirrig senaste dagarna och har bara velat göra det klart. Det känns skönt att kontraktet äntligen är påskrivet.”, säger Erik Pärsson.

Temperaturen höjs nu ytterligare någon nivå och truppen som ska hugga tänderna i den kommande säsongen närmar sig färdig status. Att så tidigt vara långt framme med lagbygget är förhoppningsvis en stor framgångsfaktor och ledarstaben kan redan nu accelerera arbetet.    

Årets första träningssmatch spelas den 30/1 och för motståndet svarar Mjällby AIF. Återstår att se ifall Erik Pärsson gör comeback mot sin gamla klubb.

Foto
  • Melker Bengtsson