Landskrona BoIS kan glatt förtälja att Andreas Murbeck beslutat sig för att ansluta till randigt. Mittbacken, med ett förflutet i BoIS, har tränat med laget sedan uppstarten av försäsongen och blir ett mycket välkommet tillskott. Försvararen har skrivit på för två år i klubben.

Murbeck är ursprungligen från Furulund, men tillhörde BoIS Akademi under tonåren. Därefter gick flyttlasset till andra sidan Öresund, närmare bestämt Midtjylland, för en plats i deras verksamhet. Försvararen fortsatte sedan i danska Skive innan han återigen vände över till svensk fotboll.

Nästa klubbadress, som också är den senaste, blev Ljungskile SK. Det började bra för både Andreas och LSK som vann division 1 södra under 2019 och därmed säkrade en plats i Superettan.

Sejouren i landets näst högsta serie blev dock kortvarig och efter 30 spelade omgångar slutade laget från Västra Götaland på den mindre smickrande jumboplatsen.

För Andreas vidkommande fortsätter nu karriären i Superettan och Landskrona BoIS är väldigt belåtna med att försvararen framöver har Landskrona IP som sin hemmaplan. Utöver att han samlat på sig värdefull rutin från spel på nivån besitter han egenskaper som passar alldeles ypperligt in i spelsättet.

Att ytterligare ett nyförvärv har en bakgrund i Landskrona BoIS sedan tidigare är extra glädjande. Vi håller oss till strategin och kan därmed fortsätta på den inslagna, lokala vägen.

Samtliga spelare i Landskrona BoIS är födda och uppvuxna i Skåne vilket måste vara smått unikt. Ett solklart bevis på att man inte behöver gå över ån för att leta efter vatten samt att Landskrona BoIS är ett Skåne-lag inte bara i vår kommunikation.

Billy Magnusson är tillfreds med förstärkningen

Vi får in en kille som varit i akademin sedan tidigare och som också har erfarenhet från den nivån vi nu befinner oss på. Han passar oss både på och utanför plan. Vi har eftersökt en konkurrenssituation bland mittbackarna och den är vi nu belåtna med.

Vidare är Andreas en fysisk spelare som är duktig i duell- och huvudspelet. Dessutom har han ledaregenskaper som uppskattas väldigt mycket. Han är trygg med att ha mycket boll, vågar driva fram och har en bra passningsfot. Han vågar skära linjer och det är en viktig komponent i vårt sätt att spela fotboll.  

Jag är också alldeles övertygad om att Andreas kommer utvecklas i vår miljö.

Vi hälsar Andreas varmt välkommen till Landskrona BoIS.