Viktor Ekblom är nästa spelare att anlända till Landskrona BoIS. Viktor var på radarn redan förra säsongen och efter att ha visat framfötterna än en gång under träningarna i januari sluter vi nu säcken och välkomnar honom till randigt. 

Samarbete med IFK Malmö

Landskrona BoIS kommer att ingå i ett mer utökat samarbete med IFK Malmö. Den klassiska föreningen, som nu gått upp i ettan, har stora historiska anor och ett fortsatt gott stöd i Malmö, om än i skuggan av Malmö FF. 

Redan förra året inledde vi en samverkan med ”kanariefåglarna” och nu accelererar vi alltså relationen ytterligare. En av effekterna med denna kollaboration är att ge BoIS-spelare möjlighet till värdefull speltid och att de därigenom kan fortsätta sin utveckling. 

Bland annat kommer spelare i åldern 22 år eller yngre att ingå i så kallade 24h-avtal med IFK Malmö. Aktuella spelare har då möjlighet att lånas ut men kan också kallas hem till Landskrona igen med kort varsel. 

Viktor en del i samarbetet med IFK Malmö

Viktor Ekblom är en av spelarna som berörs av det nya samarbetet då han kommer tillhöra IFK Malmö under det inledande halvåret. Viktor kommer att träna en gång i veckan med Landskrona BoIS, i övrigt är han fullt ut till IFK Malmös förfogande. 

Efter sex månader gör vi en ny utvärdering och därefter beslutar vi ifall Viktor ska slutföra säsongen i IFK Malmö eller Landskrona BoIS. 

Landskrona BoIS vill understryka att klubben ser en framtid för Viktor på Landskrona IP. Vi har en stor förhoppning om att anfallaren ska fortsätta utvecklas i fördelaktig riktning för att sedan sätta rejält avtryck i den randiga tröjan.  

Billy utvecklar resonemanget

Viktor kommer från en säsong i division 2 där det endast blev tiotalet matcher på grund av att man endast spelade enkelserie. Dessutom missade han någon match i början på säsongen på grund av skada. 

Utifrån vårt nuvarande truppstatus ser vi att detta är ett bra steg för honom under våren och utöver spel i division 1 så ska han som sagt träna en gång i veckan med BoIS. På så vis ökar vi belastningen och vänjer honom vid spel på högre nivå. Han kommer dessutom ha möjlighet att representera randigt i U21-matcherna under säsongen. 

Utöver att han är en ambitiös och bra kille utanför linjerna så är han på plan en kraftfull forward som har intressanta egenskaper användbara både rättvänd och felvänd. 

Han är användbar både centralt och som ytterforward. 

Viktor har skrivit på ett tvåårsavtal med Landskrona BoIS och vi hälsar honom varmt välkommen till randigt.