Vid Landskrona BoIS årsmöte kommer Urban Jansson att lämna över ordförandeskapet för föreningen. Han gör det med flaggan i topp.

Under Urban Janssons ordförandeskap har ekonomin förbättrats avsevärt, föreningen har stabiliserats, hittat tillbaka till en identitet med stark lokal förankring och slagit rekord i antal medlemmar. Flick- och damverksamhet har startats liksom flera fotbollsbaserade samhällsinitiativ. Sist men inte minst har klubbens herrlag tagit steget upp i Superettan.

Intensivt arbete för att komma tillbaka till elitfotbollen
Urban Jansson har suttit i styrelsen sedan 2016 och tog över ordförandeskapet vid årsmötet 2018. Föreningen hade då en turbulent tid bakom sig och ett ekonomiskt mycket svårt läge med höga kostnader och 2,5 miljoner kronor i negativt eget kapital. Det är ett intensivt och framgångsrikt arbete som präglat de gångna åren och som skapat bra förutsättningar när klubben nu är tillbaka i Svensk Elitfotboll. När Urban nu lämnar ordförandeposten är Landskrona BoIS en välmående förening med många nya möjligheter framför sig.

Valberedningen avser att presentera sitt förslag på ny ordförande för Landskrona BoIS inom kort och styrelseförslaget i sin helhet i god tid innan årsmötet. 

Årsmötet är planerat att hållas den 3 mars och kommer med all sannolikt att genomföras som ett digitalt möte. Mer information samt kallelse kommer inom kort.

Foto
  • EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN