På ett krispigt och soldränkt Strandvallen premiärspelade Landskrona BoIS tidigare under lördagen. Laget visade att takterna fortsatt sitter i efter kvaltriumfen och hade inga större bekymmer med att hävda sig mot allsvenska Mjällby AIF.

Matchen slutade 0-0 trots att bägge lagen skapade gott om målchanser som rätt förvaltat kunde ha resulterat i mål.

Gästande BoIS, för dagen iklädda den specialframtagna vita försäsongströjan, inledde klart bäst och fick omgående fatt i matchbilden. Laget hade stort bollinnehav och sårade Mjällby, som stod högt med sin backlinje, i djupet genom fina löpningar och väl avvägda passningar.

Det var också Landskrona BoIS som skapade matchens första riktigt heta målchans. Nyförvärvet Erik Pärsson vann boll och serverade Linus R Olsson som kom framrusande från sin vänsterytterposition. Linus avslut var godkänt men målvakten i Mjällby lyckades dessvärre freda eget mål.

Efter cirka 25 minuter förlorade BoIS sitt övertag och hemmalaget tog sakteliga över direktivet om tillställningen. Detta var Mjällbys klart bästa period under hela matchen och det var också inom detta intervall som laget skapade sina främsta målchanser.

Allra närmst var laget i den 33 minuten, efter ett inlägg från deras vänsterkant, men stolpen räddade BoIS och den återvändande Amr Kaddoura i målet. I den 43 minuten osade det katt igen, i samband med en flipperliknande situation under en hörna, men Hampus Ferhm hade positionerat sig rätt och kunde rensa bort bollen på mållinjen

0-0 efter en jämn halvlek med varsin stark period för respektive lag.

Linus R Olsson tvingades utgå redan i den 40 minuten efter bekymmer med vaden, vi hoppas att det inte ska vara någon fara med anfallaren och återkommer så fort han undersökts. Övriga spelare byttes ut i pausen och det var således ett helt nytt BoIS-manskap som visade upp sig i andra halvlek.

De avslutande 45 fick dock en trevande start. Svante Hildeman, som gjorde sin debut för BoIS, kom snett vid en utrusning och Jacob Bergström tog sig in i straffområdet. Vid det efterföljande inlägget var Luka Petrovic lyckligtvis i vägen och han kunde därmed rensa bollen ut till en resultatlös hörna.

Därefter var det BoIS för nästan hela slanten och laget visade prov på riktigt fin fotboll. Cirka fem minuter in i andra hittade Måns Ekvall, genom ett fint inspel, in till Robin Hofsö som sprungit sig fri. Forwarden kom dock fel på bollen och lyckades inte få avslutet på mål.

I matchminut 60 vann Kevin Jensen boll högt upp på Mjällbys planhalva. Anfallaren, som var pigg halvleken igenom, hade nästan öppet mål men fick inte ordning på touchen och läget rann därmed ut i sanden.

Några minuter senare var det nyförvärvet Filip Ottossons tur att visa framfötterna. Efter ett fint förarbete hittade han Kevin Jensen i straffområdet i ett hyfsat fritt läge. Det efterföljande skottet var hårt men målvakten lyckades få fingrarna på bollen och därmed rädda Mjällby ur knipan.

BoIS var det klart bästa laget i andra halvlek och bortalaget etablerade under långa stunder spel på sin motståndares planhalva. MAIF i sin tur tvingades mest ägna sig åt försvarsspel.

Ytterligare ett farligt läge lyckades Mjällby dock åstadkomma, när Mamudo Moro löpte sig fri i straffomrpdet. Han hittade dock inte rätt adress vid inlägget och BoIS kunde reda ut situationen med viss anda i halsgropen.

Med bara några minuter kvar av matchen skapade BoIS den klart bästa målchansen på hela matchen. Återigen var Kevin Jensen inblandad och efter att ha erövrat boll en bit in på Mjällbys territorium hittade den rappe anfallaren en fristående Nicklas Nielsen, som stod i ett öppet läge.

Avslutet på ett tillslag susade dock utanför den bortre högerstolpen. Synd. Även Robin Hofsö gavs ytterligare en möjlighet, efter precist inlägg av Filip Ottosson, men bollen slank dessvärre undan precis innan han skulle sätta till foten och målvakten behövde därmed inte ingripa.

Matchen slutar alltså 0-0 och Landskrona BoIS har väldigt mycket att glädjas åt efter en ramstark prestation. Samtliga spelare visade framfötterna, vilket säkerligen gläder både Billy och Max.

Visst, det var den första matchen för bägge lagen och det är en aspekt som spelade in men samtidigt är det skönt att laget lyckades håll stången så väl. Inte minst med tanke på att Mjällby ingår i samma grupp som BoIS i Svenska Cupen senare under våren. Det ska bli väldigt intressant att se hur laget presterar när man möts igen.

Nästa match spelas hemma i Landskrona och BoIS gästas då av Torns IF från Stångby utanför Lund. Matchen spelas fredag den 5/2 och avsparkstiden är satt till klockan 18:00.