På ett isande kallt Landskrona IP tog BoIS under fredagskvällen sin första seger denna försäsong. När domare Fredrik Klitte blåste av matchen stod det 6-1 på resultattavlan, segersiffror som speglade matchbilden tämligen väl.

Billy och Max, som bägge var rejält påpälsade kvällen till ära, valde att fortsätta ge samtliga tillgängliga spelare rejält med speltid. Sånär som hela startelvan från den första halvleken byttes ut till en skinande ny uppställning under den avslutande akten. Bara Kevin Jensen spelade lite längre än övriga.

Randigt inledde matchen kontrollerat och ägde händelseutvecklingen. I den sjunde minuten rann Kevin igenom men målvakten i Torn svarade för en väl utförd benparad. Några minuter senare var Erik Pärsson nära men avslutet täcktes av ett uppoffrande försvarsben.

Det skulle dröja ytterligare tio minuter innan Landskrona BoIS skulle lyckas bryta dödläget. Nicklas Nielsen frispelades av Dennis Olofsson och gjorde inget misstag vid avslutet. Nielsen blev därmed årets premiärmålskytt och vi känner övertygelse om att där finns ytterligare baljor att hämta från den målglade anfallaren.  

Efter målet fortsatte BoIS att ösa på och laget var nära att rinna igenom otaliga gånger utan att riktigt få ordning på slutprodukten.

Vi som stod och stampade runt sidlinjen denna kväll väntade mest på att hemmalaget skulle spä på sin ledning men istället var det gästande Torn som skulle svara för kvällens andra mål. Som en blixt från klar himmel med tanke på att laget inte lyckats frambringa en enda ordentlig målchans dessförinnan.

Ett onödigt bolltapp på egen planhalva följt av tafatt försvarsspel i eget straffområde gjorde att Torn kunde komma till avslut. Bollen träffade stolpen men en orange spelare höll sig påpassligt framme på den efterföljande returen och kunde enkelt raka in bollen i det öppna målet. Oväntat. Onödigt.

Ett lika i paus var inget resultat som direkt gladde, men prestationen i övrigt var stabil och låg helt i linje med kravbilden.

Den stora islossningen ägde istället rum i andra halvlek. Randigt rivstartade och redan efter någon minut tog hemmalaget åter ledningen. Hampus Ferhm, som skolats om till ytterback inför säsongen, svarade för ett perfekt inlägg som Kevin Jensen mötte med klinisk ackuratess. Avslutet var otagbart för Torns burväktare.

BoIS fortsatte att storma fram på ett imponerande sätt och fick nu också ordning på effektiviteten. Även 3-1-målet assisterades av Hampus Fehrm. Robin Hofsö höll sig framme på det perfekta inlägget och svarade för en kraftfull nick som borrade sig in i nätet.

Det fjärde målet var ett resultat av BoIS intensiva presspel. Målvakten i Torn tvingades rensa, fick inte träff på bollen och Filip Olsson kunde därmed snappa upp den. Han gjorde inget misstag på det efterföljande friläget och kunde därmed noteras för sitt första mål denna säsong.

Robin Hofsö, som slet med målskyttet under 2020, fick mersmak efter sin notering i protokollet tidigare i matchen. Alexander Tkacz var den som slog inlägget denna gång. Hofsös första nick räddades av målvakten men på returen var det inget snack. Att återse Hofsö i målprotokollet är garanterat glädjande för många randiga supportrar.

Även Alexander Tkacz skulle registreras i målprotokollet. Från straffpunkten gjorde han inget misstag och han fastställde därmed slutresultatet. Detta trots att BoIS faktiskt hade bud på ytterligare mål.

Matchen slutade alltså 6-1 och laget ska känna sig väldigt belåtna med insatsen. Efter den mållösa insatsen mot Mjällby var det extra glädjande att spelarna lyckades förvalta målchanserna betydligt bättre denna krispiga kväll. Värt att notera är att samtliga fyra assist (vi räknar inte Filips mål samt straffen) levererades av ytterbackar.   

Vi vill också uppmärksamma att unge löftet Camil Jebara gjorde A-lagsdebut. Talangen spelade 25 minuter och visade verkligen framfötterna vid ett par tillfällen. Grattis!

Vi vill också tacka Torn för matchen samt önska dem lycka till med resten av säsongen.

Nu väntar en ledig helg för BoIS-spelarna som sedan är tillbaka i full träning på måndag. Nästa träningsmatch spelas söndag 14 februari. Då reser laget till Kalmar för match mot allsvenska Kalmar FF.

Mer om den matchen när det närmar sig.

Foto
  • Bildbyrån