Under tisdagskvällen, på ett krispigt Landskrona IP, fick vårt nystartade damlag äntligen möjlighet att starta igång gemensamma träningar.

Laget har tvingats inleda försäsongen på egen hand eftersom restriktionerna inte tillåtit kollektiv träning. Ett tråkigt faktum som våra töser ändå förhållit sig till med stor bravur. Laget har dessutom haft ”gemensamma” träningar med hjälp av digitala verktyg för att säkerställa någon typ av sammanhållning trots den fysiska frånvaron.

En nödvändig åtgärd men att träna tillsammans är ändå i alla avseenden oslagbart, det är odiskutabelt. Tränare Richard Persson var belåten med premiären och fick se ett hungrigt gäng som omgående tog vara på möjligheten att träna fotboll.

Sammantaget ett härligt engagemang och spelarna var väldigt lyhörda. För att vara första träningen på så lång tid och den första tillsammans så var det en bra nivå. En väldigt intressant träningsgrupp och många spelare visade framfötterna direkt.  

Laget kommer träna tre dagar i veckan under försäsongen och att stämningen var på topp gladde huvudtränaren. Det framgick dessutom tydligt på spelarnas reaktioner att många sett fram mot att få bära BoIS-märket.

Många spelare har en relation sedan tidigare, en del har antingen varit lagkamrater i andra klubbar alternativt mött varandra. Därför var det inga problem att skapa bra stämning. Att det är en stor händelse att representera randigt förstod man på spelarna redan i omklädningsrummet. Det finns mycket positivt att bygga vidare på.

Richard är tydlig med att laget vill slåss om avancemang redan i år men det viktigaste är att sätta en långsiktig struktur.  

Givetvis vill man alltid vinna fotbollsmatcher och vara med och slåss om en topplacering, men jag personligen ser detta som så mycket mer. Börjar vi titta ur ett rent sportsligt perspektiv så är det att skapa en god träningsmiljö där vi gemensamt känner att vi kan utvecklas både kollektivt och på det individuella planet. Tittar man kring det rent taktiska med mera så vill man börja sätta vårt arbetssätt och vad respektive roll har för uppgifter. En nyckelpunkt för mig är dock att verksamhetsmässigt bygga en hållbar satsning både på dam- och tjejsidan. Här har vi goda förutsättningar att genom en tydlig och genomarbetad strategi kunna bli en av de ledande föreningar i regionen.

Kravet på oss alla är att vara med och slåss i toppen men det viktigaste är att sätta en långsiktig process som gynnar klubben på sikt. Det är viktigt med tålamod och som jag nämnde tidigare, har en tydlig strategi i vårt tillvägagångssätt.

I dag förfogar Landskrona BoIS över en damtrupp på 18 spelare och vi har därför utrymme för ytterligare spelare. Siktet är inställt på att slåss om avancemang redan omgående och vi söker spelare som värdesätter den inställningen och därmed är villiga att bidra till genomförandet.

Att våra damer ska slå sig in i elitfotbollen är vår orubbliga ambition och att spela en avgörande roll i att förverkliga den målbilden är en morot så god som någon. Richard fyller i om lagets status.  

Vi har några platser kvar att fylla och nästa vecka har vi ett par nya spelare som ska testa vår miljö. Vi söker spelare med stor drivkraft, som vill vistas i en stimulerande och utvecklande miljö. Finns suget och intresset så är man varmt välkommen att höra av sig till antingen mig eller klubbchef Michel.