Landskrona BoIS svarade för en ny imponerande insats under söndagseftermiddagen. Borta på Gastens IP visade laget noll respekt för allsvenska Kalmar FF och när domaren blåste av tillställningen stod det 0-2 på resultattavlan. BoIS andra raka seger var därmed ett faktum och den goda formen ser därmed ut att hålla i sig. Ett glädjande faktum eftersom gruppspelet av Svenska Cupen drar igång härnäst.

Sett till matchbild och målchanser var resultatet dessutom i underkant. BoIS var det klart bättre laget matchen igenom och kunde (läs borde) ha vunnit den här matchen med större segersiffror.

Första halvlek

Det var också gästerna som rivstartade matchen. I den sjunde matchminuten vann pigge Kevin Jensen boll en bit in på Kalmars planhalva. Därefter serverade han en djupledslöpande Oscar Peterson som transporterade bollen in i ytterkanten av straffområdet och noterade att Erik Pärsson sprungit sig fri i boxen. Anfallaren gjorde sedan inget misstag på den perfekt slagna sidledspassningen. Han lättade bollen läckert över målvakten och vidare in i mål.

BoIS fortsatte att skörda framgångar med sitt furiösa presspel och ett chockat Kalmar FF agerade lamslaget. Blotta minuten efter ledningsmålet snappade Kevin Jensen upp en slarvigt slagen hemåtpassning. Ytteranfallaren slank precis före målvakten som tvingades kapa honom och domaren blåste därmed straff. Tyvärr räddade målvakten Alexander Tkacz avslut från straffpunkten, men bättre att rätta in skärpan lagom till tävlingsmatcherna.  

Efter cirka 25 minuters spel jämnade spelet ut sig en aning och det var ungefär vid denna tidpunkt som Kalmar fick iväg sitt första avslut på mål. Ett skott som Amr Kaddoura räddade utan bekymmer.

I matchminut 40 fick Erik Pärsson ett gyllene läge att utöka BoIS-ledningen efter att ha vunnit boll ute vid den högra sidlinjen. Han forcerade fram och valde att avsluta ur snäv vinkel. Dessvärre fick målvakten en tass på bollen och kunde därmed rädda till en resultatlös hörna.

0-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek

Den andra halvleken fortsatte delvis i samma anda. Kalmar FF försökte sig förvisso på ett lite aggressivare presspel men behärskade inte manövern fullt ut. BoIS lyckades oftast spela sig igenom utan större bryderier. Dessutom stod hemmalaget väldigt högt och felbalanserat med sin backlinje och detta valde BoIS fullt naturligt att dra fördel av.

Cirka tio minuter in i den andra akten rann Kevin Jensen igenom men avslutet gick dessvärre tätt utanför. Osis för Kevin vars insats sannerligen förtjänade att krönas med ett mål.

I den 69 matchminuten vaskade Kalmar fram sin hetaste målchans på hela matchen. Landskrona BoIS tappade onödigt boll på egen planhalva och KFF ställde om blixtsnabbt. Svante Hildeman gjorde en ruggig räddning på det efterföljande friläget och säkerställde därmed att BoIS-ledningen förblev intakt.

Strax därefter satte BoIS den slutgiltiga spiken i Kalmarkistan. Gästerna vann boll i eget straffområde och utnyttjade det osynkade KFF-försvaret genom en längre djupledsboll från Jonathan Asp. Robin Hofsö stångade sig fri och avslutade sedan oerhört kliniskt i närheten av den bortre stolproten. Robins tredje mål denna försäsong.

Därefter fortsatte BoIS att rada upp bra målchanser. Närmast var Nicklas Nielsen, efter en läcker individuell prestation av Robin Hofsö, men dessvärre fick strikern inte ordning på mottagningen och möjligheten rann därmed ut i sanden.

Matchen slutade 2-0 till Landskrona BoIS som därmed kan lägga en ny bländande insats till handlingen.

Svenska Cupen

Det ser onekligen bra ut för Billy och Max mannar, vilket bådar gott inför fortsättningen. Härnäst väntar nämligen gruppspelet av Svenska Cupen och denna utmaning ser vi med stor tillförsikt fram emot.

Den inledande gruppspelsmatchen spelas hemma på Landskrona IP och vi gästas av Östersunds FK.

Matchen spelas på söndag, avspark 17:00 och naturligtvis kommer vi att sätta klorna i denna drabbning senare i veckan.

Foto
  • Bildbyrån