I morgon lördag är det dags för den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Även denna omgång spelas på Landskrona IP och återigen är motståndet av allsvensk kaliber. Denna gång är det Mjällby AIF:s tur att gästa nordvästra Skåne.

Den första matchen gick inte enligt plan, BoIS förlorade som bekant med 3-0 mot Östersunds FK. En spelmässigt jämn match men ÖFK visade prov på större kyla i de avgörande momenten. Ett beteende som brukar leda till seger.

I BoIS-lägret är hoppet om avancemang dock fortsatt intakt och vid två segrar ser prognosen ljus ut.   

Motståndet

Mjällby har vi redan stiftat bekantskap med i år då lagen möttes i den första träningsmatchen för säsongen. Den bataljen var jämn, BoIS skapade ändå mest men slutade ändå mållös.

Sedan den dagen har det skett en hel del av värde borta på Listerlandet. Bland annat har Christian Järdler knutit till sig en så kallad prestigevärvning i oerhört meriterade, Enoch Kofi Adu. En spelare med allsvenska guldtecken och om han kan hitta tillbaka till fornstora dagar är det en finfin förstärkning som Hällevik-laget säkrat upp.

Mjällby vann sin första gruppspelsmatch, hemma på Strandvallen med komfortabla 3–1. Akropolis utgjorde motståndet men hade inte överdrivet mycket att sätta emot. Hemmalaget skaffade sig en 2–0-ledning redan efter tio spelade minuter och fick därefter en behaglig resa fram till slutsignalen.

För Landskrona BoIS har man nu skakat av sig förra helgens händelser och nu är det fullt blås framåt som gäller. Helgens match blir en ny värdemätare och vi hoppas självfallet att laget kan komma upp i normal standard, få utdelning på sina lägen och därmed säkerställa att cupäventyret lever även inför den avslutande omgången.

Billy Magnusson ser fram emot ett nytt spännande test.

Det ska bli skönt att få spela fotboll igen och fokusera fullt ut på det. Vi har utvärderat ÖFK-matchen, där vi gjorde både bra och dåliga saker. Ambitionen är att finslipa på det som kan bli bättre för att hela tiden ta kliv i rätt riktning.

Vi möter ett allsvenskt lag för fjärde gången i år och vårt ingångsvärde är alltid att fokusera på vårt spel, oavsett motstånd.

MAIF kommer från en stark prestation senast och har fått in en del bra nyförvärv så vi förväntar oss en ny tuff men inspirerande batalj.

Om matchbilden

Sättet lagen uppträder på kommer säkerligen att påminna om träningsmatchen tidigare i vintras. Vi upplevde att BoIS ägde mycket boll, främst i andra halvlek, och om så blir fallet även i helgen återstår att se.  

Skillnaden på intensitet och inställning i tävlingsmatch kontra träningsmatch är tydlig. Det gäller att vi är påkopplade och vågar fortsätta fokusera på att bedriva vårt spel.   

Truppstatus

Vi är väldigt tillfreds med var vi befinner oss spelmässigt, hur hårt gruppen arbetar samt hur det sett ut i matcherna som genomförts.

Konkurrenssituationen är riktigt bra och eftersom vi fortfarande befinner oss i februari månad vill vi ha många spelare i startgroparna. Vi betraktar det som en styrka att truppen är bred och att många aspirerar om en startplats.

Vi känner oss trygga i vår process och alla som startar har gjort sig förtjänta av det.  

Målbilden med Svenska Cupen är glasklar

Så länge chansen finns så går vi för avancemang. Det gäller att prestera så får vi se om resultaten är med oss och om möjligheten till fortsatt spel i cupen är en möjlighet.

Foto
  • Bildbyrån