Landskrona BoIS råkade ut för en ny klar förlust i den andra omgången av Svenska Cupen. Mjällby var snäppet vassare matchen igenom och vann med övertygande 3-0.

Nederlaget innebär att BoIS inte längre har möjlighet att vinna gruppen trots att en match fortfarande återstår.

I det angenäma vårvädret rivstartade gästerna och redan efter några minuter stod det 0-1 på resultattavlan. BoIS fick inte bort bollen efter en hörna, Joel Nilsson slog ett inlägg som Taylor Silverholt relativt ostört tilläts nicka i mål.

En mardrömsstart för hemmalaget. Därefter tuggade man sig successivt in i matchbilden och uppvisade åtminstone tendenser. Närmast var Kevin Jensen som noterade att målvakten var felplacerad men avslutet gick dessvärre strax ovanför ribban. Osis.

Dessvärre tvingades Jensen utgå strax därefter med en stukad fot. Om anfallarens status ber vi att få återkomma om. Kevin ersattes av Nicklas Nielsen.

Ute på fältet var matchen relativt jämn. BoIS ägde en hel del bol men lyckades inte etablera något vidare tryck. Mjällby låg trygga i sina positioner och var sedan väldigt tydliga varje gång de växlade om och upp.

Under hemmalagets kanske bästa period på hela matchen skulle dock Mjällby utöka sin ledning. Efter en omställning fick Jesper Gustafsson bollen strax utanför straffområdet. På rullande boll placerade han avslutet i närheten av Amr Kaddouras bortre stolpe.

Ett mentalt nedbrytande mål då BoIS började andas framtidstro efter en lite starkare period.

I den första halvlekens absoluta slutskede rann Hampus Ferhm igenom innan han föll i Mjällbys straffområde i duell med MAIF-spelare. Domaren, som varit väldigt generös med varningar, valde att inte blåsa för straff vilket ledde till stora randiga protester.

Strax därefter blåste rättskiparen av den första akten som alltså slutade 0-2.

BoIS valde att göra tre byten i halvtidsvilan. In kom Melker Heier, Robin Hofsö och Sumar Almadjed.  

Hemmalaget ägde mycket boll under sista 45 och gav sig själv chansen att komma in i matchen. Mjällbys taktik var att ligga tryggt i sina positioner och därmed inte ge BoIS onödiga ytor att utnyttja.

En strategi som gästerna behärskade tillfullo och BoIS kom inte till några riktigt vassa målchanser denna eftermiddag.

Med tio minuter kvar av matchen fastställde Joel Nilsson slutresultatet med ett läckert avslut från distans. Bollen lirkade sig upp i bortre krysset och skottet var otagbart för Kaddoura i målet.

Matchen slutade 3-0 till Mjällby som därmed leder gruppen inför den avslutande omgången.

Vi gratulerar Blekinge-laget till en rättvis seger. Att förlora mot den allsvenska fjolårsfemman är acceptabelt även fast det alltid svider. Vi önskar Mjällby lycka till framöver.

För BoIS vidkommande är den sista gruppspelsmatchen, borta mot Akropolis nästa helg, i stället att betrakta som en riktigt bra träningsmatch inför den Superettan-premiär som nu närmar sig ordentligt.

Det återstår fem matcher innan IFK Värnamo kommer till Landskrona IP och det finns således gott om tid att finputsa på detaljerna.

Först väntar dock en ny träningsvecka.