Landskrona BoIS avslutade gruppspelet i Svenska Cupen med en imponerande seger, borta mot Akropolis under söndagseftermiddagen. Matchen slutade 2-0 till gästerna och de randiga målskyttarna för dagen heter Robin Hofsö och Oscar Petersson. Båda målet gjordes i den andra halvleken.

Segern innebär att BoIS slutade trea i gruppen och 1972 års vinnare av cupen är därmed utslagn för den här gången.

Matchen

BoIS inledde matchen trevande och fick inte riktigt styr på Akropolis höga press. Hemmalaget förde tillställningen utan att för den delen hota gästerna särskilt nämnvärt.

Efter 20 minuter avslutade Akro i ramverket men från dålig vinkel. Amr Kaddoura hade tillsynes full kontroll på händelseförloppet.

Därefter vevade Landskrona BoIS igång maskineriet ordentligt och svarade för en riktigt stark avslutning på den första akten. I matchminut 30 var Robin Hofsö var nära att stöta in ett inlägg, men fick inte tillräcklig träff på bollen för att hota på riktigt.

Under denna period uppvisade gästerna en sevärd och variationsrik fotboll. Akropolis rullades upp och gott om målchanser skapades för att förändra BoIS-nollan på resultattavlan.

Filip Ottosson avslutade från distans men målvakten var vaken. Nicklas Nielsen kom hyfsat fri men avslutet var inte tillräckligt välplacerat för att störa målvakten.

I den 43 matchminuten kom Landskrona BoIS klart vassaste målchans för matchen. Oscar Petersson störde sin försvarare, vars passning kunde snappas upp av Robin Hofsö. Anfallaren noterade i sin tur att målvakten hamnat på halvdistans och försökte lobba bollen över honom.

Tyvärr skulle bollen slinka strax utanför stolpen. Ett läge som nog borde resulterat i ett randigt mål.

Strax innan domaren blåste för halvtidsvila skulle Landskrona BoIS ges ett frisparksläge alldeles utanför straffområdet. Filip Olsson, kapten för dagen, fick dock inte fart på avslutet och de första 45 slutade därmed 0-0.

Ett ordentligt fall framåt för Landskrona BoIS som visade upp ett helt annat spel jämfört med tidigare matcher i cupen.

Utdelningen skulle också komma i akt två.

BoIS fortsatte nämligen i samma entusiastiska anda och Akropolis lyckades inte dämpa den skånska flärden. Efter knappa kvarten tvingades hemmalaget riva ner Oscar Petersson, som annars friställts, och domaren hade inget annat val än att hiva fram det röda kortet.

Med numerärt överläge ovanpå det stora spelövertaget tog Landskrona BoIS nu fullständigt över tillställningen.

I den 64 matchminuten fick gästerna så äntligen hål på Akro-målvakten. Målet var också resultatet av ett regelrätt mönsteranfall och det gladde nog många hemma framför skärmarna att se sitt Landskrona BoIS prestera på sådan tillfredsställande nivå.

Filip Ottosson hittade läckert ut till Dennis Olofsson som på volley slog in bollen längs marken till en framrusande Robin Hofsö. Anfallaren hade inga bekymmer med att stöta bollen vidare in i mål och därmed ge sitt Landskrona BoIS en välförtjänt ledning.

Några minuter senare fick Hofsö ett gyllene läge att utöka ledningen, fint framspelad av Melker Heier, men han valde att spela in bollen istället för att gå på eget avslut. Bollen fastnade på en hemmaförsvarare som kunde frigöra eget straffområde från bollen.

Anfallaren hade ytterligare lägen att spä på ledningen strax därefter men den rätta skärpan saknades denna söndag och Hofsö fick därmed nöja sig med en målnotering.

Att Landskrona BoIS inte förvaltade sina gynnsamma målchanser var också nära att straffa sig i slutet. Akropolis rann nämligen igenom på en, för halvleken, ovanlig offensiv attack.

Hemmalaget kom till ett dubbelavslut från nära håll, men Amr Kaddoura var på tårna och svarade för två svettiga ingripanden.

På den efterföljande omställningen skulle Oscar Petersson, framspelad av Filip Olsson, fastställa slutresultatet. Han dribblade förbi sin försvarare och avslutade behärskat i målvaktens bortre hörn.

Matchen slutade 2-0 till Landskrona BoIS som därmed avslutade cupäventyret med en imponerande prestation.

Efter två klara förluster var segern, och insatsen, ett högst välkommet besked. Att både hålla nollan samt få utdelning framåt gläds vi åt.

BoIS lämnar nu cupen bakom sig för den här gången och återgår till träningsmatcher inför premiären den 10 april. Härnäst väntar nytt allsvenskt motstånd då laget reser till Halland för match mot Halmstads BK.

Ett klassikermöte och matchen spelas på fredag kväll, avspark 18:00 på Söndrums IP. Mer om den matchen hittas på hemsidan senare i veckan.  

Foto
  • Bildbyrån