Ny träningsmatch och än en gång står det allsvenskt motstånd på andra sidan mittlinjen när domaren blåser igång matchen.

Denna gång är det Halmstad BK vi möter. Matchen spelas på Söndrums IP, avspark 18:00 på fredag kväll.

Landskrona BoIS avslutade Svenska Cupen med en övertygande seger efter en imponerande prestation borta mot Akropolis. Efter två rätt klara förluster var det stärkande för självkänslan att vinna med besked.

HBK är en helt annan nöt att knäcka och den allsvenska nykomlingen mobiliserar för fullt inför comebacken i landets högsta serie. Även hallänningarna har tävlat i cupen men blivit utslagna. Senast förlorade laget borta mot svenska mästarna, Malmö FF. Ingen skugga ska falla över en sådan förlust.

I övrigt har Halmstad fått en bra start på den nya säsongen. Magnus Haglund har fått behålla sitt lagbygge som kompletterats med spetsspelare. Den riktiga prestigevärvningen blev en realitet för endast några timmar sedan då Marcus Antonsson, senast i Malmö FF, vänder tillbaka till Örjans Vall efter ett gäng år på vift. Bland annat i engelska Leeds United. En spelare som gör att temperaturen i Halmstad stiger avsevärt.

För Landskrona BoIS är matchen starten på en intensiv vecka bestående av tre träningsmatcher. På tisdag spelas match mot Lunds BK och sedan avslutar laget med ny match mot allsvenskt motstånd i form av IFK Göteborg. Inspirerande dagar väntar.

Men först hugger vi tagg i HBK, en förening vi mätt krafterna med ett otal gånger genom historien. Första matchen spelades för rätt så exakt 100 år sedan och slutade 2-2 hemma i Landskrona.

Senast lagen möttes var 2018 då bägge klubbarna tillhörde Superettan. På den tiden spelade Sadat Karim i Landskrona BoIS, men numera är han en HBK-spelare. Ett kärt återseende.

En annan BoIS-profil som gjort en sejour i Halmstads BK är Billy Magnusson som spenderade två år vid Nissan.

Jag hade en väldigt fin tid i Halmstad, som är en familjär klubb inte helt olik Landskrona BoIS i det avseendet. Detta är första gången jag är tillbaka i Halmstad så det ska bli väldigt roligt att återse både spelare och ledare som jag inte träffat på ett tag.

Om motståndet.

Nytt allsvenskt lag, Halmstad är alltid välorganiserade och det krävs en bra prestation för att rå på dem. Man vann Superettan förra året, har fått behålla stora delar av truppen och dessutom förstärkt med spetsspelare som har goda meriter. Rutinerat gäng så det blir ett nytt bra test för vår del.

Om var BoIS befinner sig i förberedelserna.

Vi har dragit stor lärdom av matcherna i cupen. Åkt på två tuffa förluster mot allsvenskt motstånd där vi varit för ihåliga defensivt. Detta har straffat oss. Det såg mycket bättre ut försvarsmässigt mot Akropolis, både i det höga och låga spelet. Hoppas vi kan fortsätta bygga vidare på den insatsen.

Likaså offensivt som också var betydligt bättre senast. Vi behöver variation i vårt anfallsspel för att kunna hota ordentligt.

Om det ljusnande skadeläget.

Vi har 19 spelare tillgängliga om inget händer nu på sista träningen. Erik Pärsson och Måns Ekvall är tillbaka sedan sist.

Svante Hildeman gör sin första träning i kväll men behöver något pass till innan han är tillgänglig för spel.

Philip Andersson är inte med i morgon men hans comeback är väldigt nära. Varit i gång i full träning senaste två veckorna så det är väldigt positivt.

Linus Olsson och Kevin Jensen kör på egen fot denna veckan ut men kopplar förhoppningsvis på fotbollen under nästa vecka.

Om den kommande perioden med intensivt matchande.

Med U21-matchen mot Mjällby har vi fyra matcher på tio dagar. Sett över dessa matcher kommer samtliga spelare att luftas men i separata matcher kommer färre byten att göras jämfört med tidigare. Det innebär att spelarna som tas ut i de specifika matcherna ges mer speltid.

Foto
  • Bildbyrån