Landskrona BoIS svarade för en ny imponerande insats i gårdagens bortamöte mot Halmstads BK. Matchen slutade 1-1 efter en sen HBK-kvittering. Gästernas mål gjordes av Melker Heier, det var hans första någonsin i den randiga tröjan. Stort grattis säger vi talangen som verkligen har framtiden för sig.

Den första halvleken ägde Landskrona BoIS som faktiskt dominerade matchbilden. Halmstad försökte pressa högt men gästerna hade inga större bryderier med att spela sig igenom och kunde därefter etablera spel på Halmstads planhalva.

Bortalaget rann igenom med jämna mellanrum och stora delar av handlingen utspelades på högerflanken, där Dennis Olofsson och Oscar Petersson firade stora framgångar.   

Det var också från denna del av spelplanen som inlägget, som föranledde målet, kom från. Egentligen var målet ett resultat av stort spelövertag. Bollen hamnade till sist hos Dennis Olofsson som slog ett inlägg i riktning mot Filip Olsson. Mittfältaren fick inte träff på bollen men Melker Heier höll sig påpassligt framme på den förlupna bollen och placerade den kliniskt i målvaktens bortre hörn.

Ett både logiskt och rättvist mål.

BoIS fortsatte att kontrollera tillställningen och hade vid flertalet tillfällen bud på att utöka sin ledning. Närmast var nog Robin Hofsö, på en hörna, men avslutet strök strax utanför det bortre krysset. Synd.

BoIS fick nöja sig med en 1-0-ledning i paus men alla med randiga sympatier som bevittnade matchen gladdes självfallet åt den övertygande prestationen. I HBK-lägret var man nog lite överraskade av motståndets höga nivå.

Den andra halvleken var betydligt jämnare och hemmalaget fick alltmer att säga till om. Bägge lagen skapade målchanser och Melker Heier var en vass räddning från att bli tvåmålsskytt. I andra målet svarade Amr Kaddoura för ett par kvalificerade räddningar. Bland annat tvingade han Marcus Antonsson lämna planen mållös i sin comeback.

I slutet tryckte Halmstad på för en kvittering och man skulle också få med sig ett lika-resultat. Före BoIS-spelaren Sadat Karim byttes in i den andra halvleken, och tackade för förtroendet genom att utjämna resultatet. Det var sannolikt ett av hans enklare mål i karriären, fri från nära håll stötte han in ett inlägg, men det spelar föga roll.

Matchen slutade 1-1 och Landskrona BoIS reste hem till nordvästra Skåne igen med en ny solid insats i ryggen.

För laget väntar nu en ledig helg men redan på tisdag är det dags för ny match. Denna gång reser randigt till Klostergården i Lund för match mot Lunds BK.

Mer om den drabbningen senare i veckan.