Matcherna radas nu upp i strid ström. Fredagens drabbning är förpassad till arkivet och fokus förflyttat mot Klostergården i Lund. Där väntar Lunds BK och matchen går av stapeln under tisdagskvällen. Avspark 17:00.

Om Lund har vi god kännedom då laget varit seriekollega till BoIS de senaste två säsongerna. Under fjolåret hade ”Krubban” det rätt tungt och det var i absolut sista stund som fortsatt division 1-kontrakt säkrades.

Detta innebär att laget nu rustar om inför en ny säsong i ettan och på debet- och kreditkontot över spelarförändringar har det inträffat en hel del.

Bland annat har en rad tidigare BoIS-spelare kritat på för den knallgula klubben.

Exempelvis kommer Edwin Condrup och Filip Pivkovski från en randig bakgrund och på tränarbänken återfinns Igor Arsenijevic och Thierry Zahui. Båda är assisterande tränare bakom nya huvudtränare, Jimmi Olsson som hämtats från Trelleborg där han varit verksam i olika roller.

I Landskrona har spelarna haft en träningsfri helg efter urladdningen mot Halmstads BK. Prestationen från den matchen bådar gott men nu väntar en ny tuff utmaning.

Lund bjuder alltid upp till kamp och lagets nystart hade så klart gärna tvålat dit det randiga motståndet. I BoIS kommer startelvan säkerligen inte se likadan ut som mot HBK och därmed ges nya fötter möjlighet att visa upp sig.

Premiären är nu mindre än en månad bort och naturligtvis tätnar därmed kampen om startplatserna. Fyra matcher återstår av försäsongen och Billy/Max har en hård men hälsosam konkurrenssituation i spelartruppen. Gynnsamt så det förslår och med två matcher denna vecka skickas säkerligen nya värdefulla signaler i deras riktning.

Efter två starka insatser i rad är ordningen återställd och känslan är helt klart att laget nu hittat tillbaka igen. Låt oss hoppas man fortsätter på den inslagna vägen med nya starka prestationer.

Foto
  • Bildbyrån