Landskrona BoIS gjorde en godkänd match på Klostergården i Lund under tisdagskvällen. En nykomponerad elva, där en del spelare användes på ovana positioner på grund av olika anledningar, visade vilja och inställning men saknade en tillräcklig slutprodukt för att kunna roffa åt sig segern.

Första 45

Ett duktigt Lunds BK gjorde det svårt i de goda förutsättningarna och BoIS fick nöja sig med ett lika-resultat. Det kunde dock sett betydligt värre ut med tanke på inledningen.  

Redan efter två minuter var hemmalaget nämligen nära att bryta dödläget. Ett slarvigt bolltapp på mittplan renderade i ett fritt läge för Lund. Svante Hildeman, som gjorde comeback efter en snopen ögonskada, svarade dock för en högkaratig benparad och fick därmed en skön start på kampen.

Efter den trevande inledningen fick BoIS igång maskineriet lite bättre och 20 minuter in i matchen hade gästerna en av sina bättre perioder. Man kom också till en del avslut, bland annat från Hampus Ferhm och Nicklas Nielsen, men skotten hotade inte tillräckligt mycket för att kunna konverteras till mål.

Efter halvtimmen spelad tvingades Erik Pärsson utgå. Om hans status ber vi att få återkomma till. Bytet innebar ytterligare justeringar i den redan nymönstrade elvan.

Den första halvleken avslutades utan större händelser.

Sista 45

BoIS fick en bättre inledning på den avslutande akten och presspelet satt betydligt bättre. Lund tvingades ner på egen planhalva och gästerna kunde utöva sin karakteristiska, passningsorienterade fotboll med stort bollinnehav.

Knappa tio minuter in i halvleken var det nära att randigt tog ledningen i matchen. Först via Alexander Tkacz, fint framspelad av Emil Jönsson, och sedan via Nicklas Nielsen, efter starkt förarbete av Passi Prudence. Båda avsluten räddas dock av målvakten i Lund-målet. Även Filip Olsson hade ett bra läge under detta intervall, men avslutet går dessvärre utanför.

Matchbilden fortsatte i samma anda och Landskrona BoIS vaskar fram otaliga hörnor, som dock alla förblir resultatlösa. Bra träning inför premiären om inget annat.

Med 20 minuter kvar att spela kom Lunds bästa målchans för halvleken. Tidigare BoIS-spelaren, Filip Pivkovski kom till avslut och försökte skruva in bollen. Hampus Pauli, som byttes in efter paus, kunde med glädje se att försöket gick några decimeter utanför stolpen. Målvaktöga.

Efter dryga 80 minuter skapar BoIS sin kanske bästa målchans på hela matchen. Hampus Ferhm, som var pigg matchen igenom, var den som fick det gyllene läget men bollen vägrade nätmaskorna denna afton.

Gästerna pressade på frenetiskt för ett ledningsmål i matchens slutskede. Ett par bra, men resultatlösa, frisparksläge lyckades laget få till.

Matchen slutade 0-0 och Landskrona BoIS reste därefter hem med en bra genomkörare i benen.

Vi tackar Lund för den tuffa bataljen och önskar laget lycka till i serien.

För BoIS fortsätter det täta matchandet. Redan på fredag är det dags igen, då tar sig laget till Göteborg där klassiska, IFK Göteborg tar emot.

Förhoppningsvis återvänder ett par spelare från sjukstugan, mer om det senare i veckan.