Idag är det 608 år sedan Landskrona – vårt eldorado på jorden – grundades. De senaste 106 åren av dessa har Landskrona BoIS haft den stora äran att få representera staden och dess invånare. Ett hedersuppdrag vi värnar om med stor ödmjukhet.

Vi har inte älskat varje stund, stundtals känt att vi svikit både staden och våra supportrar, men som i alla stora kärlekssagor är det under de prövosamma stunderna som vi också kittats samman.

Förhoppningsvis har vi också skänkt både glädje och hopp de gånger staden gått på knäna, som ett randigt läkande bandage över det stukade självförtroendet.

Numera vädrar vi morgonluft, både för BoIS och för Landskrona. Framtiden ser ljus ut för våra gemensamma domäner och arbetet med att utmana etablissemanget fortsätter, både tillsammans och på olika håll.

Kanske att tunneln till våra grannar på andra sidan sundet hamnar i Landskrona. Kanske att BoIS går upp i allsvenskan. Kanske att Bulle med bullens dag blir ny nationell helgdag. Kanske att inget, eller bara något, blir verklighet.    

Oavsett håller och hör vi ihop – BoIS, Landskroniten och Landskrona. Som choklad, kokos och fralla.   

Årets matchtröja presenteras just idag som en hyllning till staden vi älskar. Landskrona BoIS kan inte föreställa sig en finare plats.