Landskrona BoIS hade en tung afton på Valhalla IP uppe i Göteborg. Blåvitt var betydligt skarpare i boxarna och kunde gå av konstgräset med en 4–0-seger. Stora siffror och att tvingas genomlida den typen av nederlag är alltid smärtsamt.

Däremot är det nyttigt att, som nykomling i Superettan, matcha mot riktigt bra motstånd. Lärdomarna är många även efter den här bataljen och som alltid tar vi med oss nya insikter som sedan är värda att bygga vidare på.

BoIS fortsatte att försöka bedriva sitt eget spel och hade inga direkta bekymmer med att hävda sig ute på plan. Den stora skillnaden var effektiviteten och koncentrationen vid de mer avgörande momenten.

IFK Göteborg var hänsynslösa så fort tillfälle gavs samtidigt som BoIS inte var tillräckligt noggranna i samma moment.

Det första målet inträffade efter 13 minuter och var en produkt av att BoIS inte fångade upp en mittfältslöpning, vilket gjorde att Yusuf fick stå alldeles för fri i bra läge. Han hade inga problem med att rulla in bollen i mål vid det efterföljande avslutet.  

Därefter hittade gästerna en bättre rytm och tog för sig allt mer. Tendenser till bra målchanser fanns men oskärpan var alldeles för närvarande denna gång, vilket innebar att de potentiella målchanserna rann ut i sanden.

I den första halvlekens absoluta slutskede tog hemmalaget över alltmer. BoIS kom inte ur greppet och med bara någon minut kvar att spela utökades ledningen. Än en gång var det en mittfältare som noterades, denna gång Simon Thern, som löpte sig fri och sedan avslutade under benen på Amr Kaddoura i målet.

Den andra halvleken fortsatte i samma anda. BoIS krigade på, föll inte ur ramen men kom ändå inte upp i tillräcklig standard för att kunna rucka på IFK Göteborg.

Kamratklubben utökade sin ledning i den 61 matchminuten och avslutet, av inhoppande Kevin Yakob, var av högt internationellt snitt. På en diagonal passning längs marken fick han på en projektil som tryckte sig upp i det främre krysset. Detta från en fristående position strax innanför straffområdet. Otagbart.

På övertid gjorde samme Yakob sitt andra mål för matchen och fastställde därmed slutresultatet. Detta efter att ha fångat upp en slarvig BoIS-passning. Onödigt.  

Inga smickrande siffror som sagt, men Billy och Max hittar säkerligen en hel matnyttigt även från denna match i genomgången.

Vi tackar IFK Göteborg för matchen och önskar laget lycka till i allsvenskan. 

För BoIS återstår det nu två matcher av försäsongen. Nästa helg väntar Österlen hemma på Landskrona IP och på långfredagen generalrepeterar laget borta mot Örgryte IS.

Foto
  • Bildbyrån