BoIS hade en komfortabel eftermiddag på Landskrona IP under lördagen. Gästande Österlen hade inte mycket att sätta emot och hemmalaget styrde stora delar av händelseförloppet.

Redan efter fyra minuter var det nära att Linus R Olsson, som gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro, kunde ge sitt BoIS ledningen. Alexander Tkacz slog ett väl avvägt inlägg men Linus fick inte träff på bollen och målchansen rann därför ut i sanden.

BoIS matade på och förlade stora delar av spelet på sin motståndares planhalva.

Agim Sopis Österlen fick uteslutande ägna sig åt försvarsspel och om vi frångår den kronologiska ordningen en liten stund så var det först i slutet på matchen som laget lyckades vaska fram tillstymmelse till målchanser. En nick utanför var den klart bästa möjligheten.

Tillbaka till första halvlek. Utdelningen skulle till sist komma. I den 22 matchminuten bröt Kevin Jensen, som också gjorde comeback efter skada, igenom och hittade till den ständigt påfyllande Alexander Tkacz.

Ett nytt inlägg från vänsterfoten hittade till Oscar Petersson som inte gjorde något misstag på det efterföljande volleyskottet. Avslutet i det främre hörnet var kliniskt och otagbart för målvakten i Österlen.

OP har verkligen växlat upp de senaste matcherna och varit ett ständigt hot från sin offensiva högerposition. Detta var anfallarens andra mål denna försäsong. Tkacz svarade för sin andra målgivande passning.

Hemmalaget fortsatte ösa på och hade bud på ytterligare mål. Med fem minuter kvar av den första halvleken stormade Kevin Jensen igenom, men avslutet smet strax utanför målvaktens bortre stolpe.

Resultatet stod sig halvleken ut. Till andra halvlek gjorde Billy och Max en rad byten. In kom Hampus Ferhm, Svante Hildeman, Robin Hofsö, Måns Ekvall och Viktor Wihlstrand. De tre sistnämnda tackade för förtroendet genom att ligga bakom matchens andra mål. Ett mål som ägde rum fem minuter in i andra halvlek.

På hörna vann Robin Hofsö en nickduell vid den främre stolpen. Bollen tog sig hela vägen till de bortre delarna av boxen där Måns Ekvall, med hjälp av huvudet, passade in till en fristående Viktor Wihlstrand. Mittbacken hade inga bekymmer med att nicka bollen vidare in i målet från nära håll.

Hemmalaget ägde bollinnehavet och styrde tillställningen. Målchanser radades upp och allra närmast var Robin Hofsö. Helt friställd i straffområdet flickade han bollen förbi målvakten men tyvärr bollen om fel sida stolpen.

Med kvarten kvar tilläts Österlen att ta för sig lite mer och detta var också gästernas klart bästa period under hela matchen. Hoten var inte tillräckliga för att störa och BoIS vann matchen med 2-0. Siffror som kunde varit betydligt större med skarpare effektivitet.

Detta var den sista träningsmatchen hemma på Landskrona IP. Nu kvarstår endast generalrepetitionen och den spelas på Bravida Arena på Hisingen utanför Göteborg. Örgryte IS svarar för motståndet och matchen spelas på långfredagen, avspark 13:00.

Mer om genrepet senare i veckan.  

Foto
  • Bildbyrån