Landskrona BoIS har bestämt sig för att förhålla sig positivt till att VAR etablerar sig i den svenska elitfotbollen. Sportorganisationen har konsumerat säkert 10,000 timmar internationell fotboll, med VAR som verktyg, och imponerats av prägeln den omstridda tekniken lyckats sätta på fotbollen.

Billy Magnusson utvecklar resonemanget.

Jag är ingen spontan människa i grunden, jag tycker bättre om att avvakta känslorna och i det avseendet är VAR ett utmärkt verktyg. Rent krasst är detta ett suveränt tillskott som håller alla lite på halster.

Michel Ekberg har tröttnat på transparensen.

Vi behöver distans till våra supportrar och detta är ett sätt att skapa en klyfta. Vi tillhör elitfotbollen numera och då måsta våra fans förstå att vi inte kan gå dem till mötes hela j-vla tiden. VAR kommer göra BoIS till en framåtlutad klubb som sätter ekonomi framför den enskilde supportern. Det var längesen fotbollen var en klubb för den gemene människan, det hoppas jag folk ändå kan ta till sig och förstå. Allt annat är verklighetsfrånvänt.

Daniel Stålhammar hänvisar till sin domarbakgrund

Som domare ser man nyktert på situationen och VAR är fantastiskt, men det förstår inte den simple supportern. Att VAR förmodligen rationaliserar bort hela kåren är inget jag egentligen har reflekterat över, det viktigaste är att millimeterrättvisan får genomslag. Det är dessutom en möjlighet för mig att komma tillbaka in i värmen, att sitta i ett kontrollrum och fatta beslut är en våt dröm och mina egna intressen går ändå först.

Ordförande Anders Ekbladh ser beslutet som ett sätt att sätta avtryck.

Det har varit lite mesigt på sistone, det måste jag ändå vara ärlig med. Jag har fått vittring på det här med att fatta obekväma beslut och VAR ligger i linje med den tre- till femårsplan som nu stakats fram. Jag förstår att det kanske inte reses någon staty över mig utanför Landskrona IP, men kanske uppe i Solna jämte Zlatan eller utanför UEFA:s högkvarter i Schweiz.  

Max Mölder är också förtjust över VAR, men av andra anledningar.

Liten blåsa, det ger mig möjlighet att springa iväg en liten stund under de tio minuter det ändå tar att fatta beslut. Skön.t.

Även Jonas Olsson, vars spelstil säkerligen inte hade gynnats av VAR:s intåg i fotbollen, gillar beslutet.

Jag var en spelande mittback, det andra är bara okunskap. Skönt att få det sagt. Dessutom är jag numera expert i TV och VAR är ett otroligt samtalsämne tycker jag. Kan jag, Bojan (Djordjic) och bakåtsträvaren Erik (Niva) käbbla lite sådär gott i sändningen. Sånt går hem i rutan.

Torgny Andersson, supportrarnas röst i styrelserummet, har inte gått att nå för en intervju.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS