Landskrona BoIS fick bästa tänkbara start på säsongen. Hemma på Landskrona IP besegrades IFK Värnamo med 2-0 efter en ramstark randig insats. Triumfen var rättvis och BoIS var, bortsett från några korta perioder, det bättre laget matchen igenom.

Matchen inleddes annars aningen trevande från bägge lagen. Inget märkvärdigt att man ville bekanta sig med både underlaget och motståndet. Bägge lagen försökte hota framåt men varken BoIS eller Värnamo var tillräckligt vassa inledningsvis för att kunna störa.

Kort passus. Gårdagens underlag på Landskrona IP tillät inget skönspel. Våra förhoppningar om en duglig gräsmatta infriades inte riktigt, av olika anledningar. Nu hoppas vi att våren slår på ordentligt så att nästa hemmamatch ger oss möjlighet att fullt ut bedriva vår typ av fotboll.

20 minuter in i matchen tog hemmalaget över matchbilden allt mer. Det var också under denna period som BoIS skulle göra Superettans första mål anno 2021. Kevin Jensen rann igenom från sin vänsterytterposition och slog en diagonal (cutback som det kallas i fotbollstermer) passning till Filip Ottosson som positionerat sig strax utanför straffområdet.

På ett tillslag, med vänsterfoten, fick mittfältaren till en riktigt bra träff och bollen fräste längs marken och hittade in i mål via målvaktens bortre stolpe. Oerhört förlösande.

Randigt kontrollerade resten av första akten och Värnamo lyckades inte störa hemmalaget särskilt nämnvärt. Mittlåset Viktor Wihlstrand och Andreas Murbeck höll ihop backlinjen med bravur och framför gjorde mittfältarna Almadjed, Olsson och Ottosson ett imponerande tekniskt arbete med förutsättningarna i åtanke.

Enda smolket i glädjebägaren var att Jonathan Asp tvingades utgå i slutet av akt ett med en befarad bristning i baksida lår. Han ersattes av Hampus Ferhm som därmed gjorde sin Superettan-debut.

1–0 stod sig halvleken ut och det var ett belåtet hemmalag som tågade mot omklädningsrummet för rask ommobilisering.

Den avslutande akten fortlöpte i samma anda. BoIS styrde handlingen och var laget som vaskade fram hetast målchanser. Kevin Jensen frispelade Ferhm, efter en fin liten aktion, men den frejdige ytterbacken avslutade strax över från bra läge. Synd.

BoIS skulle dock spä på ledningen strax därefter, på hörna. Filip Ottosson slog den fasta situationen som gästande Victor Larsson olyckligt styrde in i eget mål. Andreas Murbeck var på bollen precis innan så han noterades för målet och fick därmed en drömstart på sin återkomst i Landskrona BoIS.

Den avslutande halvtimmen spelades av med imponerande kontroll. Amr Kaddoura fick göra en kvalificerad räddning, på avslut från distans som målvakten styrde ut till hörna. I övrigt uppträdde hela laget med stor noggrannhet och Värnamo hade varken kraft eller spets för att ta sig tillbaka in i matchen.

Premiären slutade 2-0 till Landskrona BoIS som därmed fick en alldeles lysande inledning på säsongen. Det är alltid förenat med ovisshet att ge sig in på nya jaktmarker som nykomling, men BoIS visade att laget har kapacitet att hävda sig även på denna nivå.

Hela laget förtjänar en guldstjärna för prestationen, som verkligen var en kollektiv framgång, men att Filip Ottosson gjorde mål och assist i BoIS-debuten förtjänar ändå att lyftas fram. Dessutom skönt att hålla nollan samt att göra mål på en fast situation.  

Vi är dock tillräckligt jordnära för att inte sväva iväg efter segern. Detta är enkom en match av 30 och redan nästa helg väntar en ny tuff utmaning. BoIS reser då till residensstaden Växjö för match mot klassiska Östers IF.

Mer om den matchen i nästa vecka. Den här helgen är tillägnad premiärsegern.

Vi vill avsluta med att tacka alla fantastiska BoIS:are som stöttade laget på olika sätt inför, under och efter matchen. Man blir ju helt blödig av engagemanget.

TACK!