Landskrona BoIS svarade för en stark prestation i gårdagens bortamöte mot Malmö FF. Trots att gott om målchanser vaskades fram lyckades randigt inte få hål på hemmalaget, som till sist vann med 1-0 efter mål av Sebastian Nanasi.

Detta var den andra matchen i U:21-serien och BoIS har inlett med två raka 0–1-förluster. Om vi bortser från resultaten, som faktiskt är sekundära i just denna kontext, och istället fokuserar på prestationerna gläds vi åt att Landskrona fått en finfin start på serien.

Två bra insatser mot meriterat motstånd har varit utvecklande och på så vis är detta en serie som verkligen kompletterar Superettan på ett alldeles lysande vis. För våra unga förmågor är matcherna utvecklande samtidigt som de äldre ges bra matchning och därmed säkerställer att de är i fas inför matcherna i landets näst högsta serie.

Max Mölder, assisterande tränare, instämmer.

Det är supernyttigt för oss, som har så jämn trupp, att samtliga ges speltid i veckorna. Därigenom är alla matchtränade och därmed redo när tillfällena uppstår.

Också inspirerande att möta väldigt bra motstånd i högkvalitativa matcher. Vi ser positivt på serien och hoppas att alla lag fortsätter komma med bra trupper, inte minst i dessa covid-tider, så att syftet med sammanhanget uppfylls.  

Om gårdagens förlust

En inspirerande prestation mot väldigt starkt motstånd. På förhand fick vi jämföra bredden med svenska mästarna och det visar sig att vi står oss väl, så det var en riktigt fin match att få.

Killarna bjöd verkligen upp och spelade en helt jämn match. Sen är det skittråkigt att förlora. Spelarna är inte värda att stå på noll poäng på två matcher efter så starka insatser.

Om matchbilden

Första halvtimmen hade vi lite snabbare anfall med många försök till omställningar. Vi kom till många bra lägen men slarvade lite i de avgörande momenten. Försvarsmässigt hade vi inga bekymmer med att lösa deras höga press.

30 minuter in tilläts vi etablera vårt spel på offensiv planhalva. Vi fick till många vändningar på dem och kunde därmed hota närmare straffområdet.

Andra halvlek fortsatte i samma anda och vi hade bra koll med etablerat anfallsspel. Vi skapade tre-fyra högklassiga målchanser som dessvärre inte förvaltas.

Om insatsen  

Det var en stark kollektiv insats där ingen föll ur ramen. Alla höll en bra nivå vilket måste till om vi ska kunna hålla jämna steg mot så kvalitativt motstånd.

Extra plus för Ferhm (Hampus) och Prudence (Passi) som svarade för övertygande prestationer.

Om Philip Andersson

Han spelade 60 minuter och gjorde en jättebra match vilket gläder något oerhört. Han har än så länge ingen reaktion på knät och det är om möjligt än mer positivt.

I nästa match väntar HIF hemma på Landskrona IP. Matchdag 21 april.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS