Superettan trummar på och till helgen är det dags för den andra omgången av landets näst högsta serie. Säsongens första bortamatch presenterar sig då våra randiga pågar reser till Småland, närmare bestämt residensstaden Växjö, för match mot Östers IF. Ett riktigt klassiskt motstånd.

BoIS fick en lysande start på säsongen i och med 2–0-seger i premiären mot IFK Värnamo. Att inleda med tre poäng skänker arbetsro och naturligtvis hoppas vi att laget nu kan rida vidare på vågen även över helgens omgång.

Söndagens match är dock en av säsongens på förhand tuffaste utmaningar så det vill till att Landskrona BoIS kommer upp i standard om nya poäng ska skördas.

Östers IF är verkligen en av Sveriges mest anrika föreningar. Hela fyra gånger har laget korats till svenska mästare. Tyvärr har den forna stjärnglansen falnat en aning och senast smålänningarna tillhörde Allsvenskan var 2013. De senaste åren har kantats av sämre resultat på plan kombinerat med rätt taskig ekonomi. En verklighet Landskrona BoIS känner igen sig alldeles för väl i.

Dessutom verkar Växjö-borna bytt favoritunderlag – från gräs till is – då Växjö Lakers tagit stora sportsliga kliv under samma period.

Inför den här säsongen andas föreningen däremot viss framtidstro. Öster är tippade att tillhöra tabellens absoluta toppskikt och med tidigare publikfavoriten, Denis Velic som huvudtränare verkar ett visst mått av harmoni infunnit sig på Visma Arena.

Laget fick också en pangstart på säsongen. På Bravida Arena besegrades Örgryte med 1-0 och därmed är det en rekordtidig seriefinal som väntar på söndag. Östers mål gjordes av Nicolas Mortensen.

Senast BoIS och Öster tillhörde samma serie var säsongen 2018 men ändå är Öster ett motstånd vi stiftat bekantskap med ordentligt de senaste säsongerna. Vi ställdes mot varandra i Superettan-kvalet 2019, ett dubbelmöte vars fönster vi föredrar att hålla stängt.

BoIS fick däremot en liten revansch förra året då laget slog ut Öster i Svenska Cupen, och därmed säkrade en plats i gruppspelet. Linus R Olsson avgjorde matchen på övertid.

Därför har vi god kännedom om varandra och lagen lär därmed inte råka ut för några större överraskningar på söndag.

I Landskrona BoIS kan vi låta meddela att skadeläget fortsätter ljusna. Sedan premiären är Dennis Olofsson tillbaka i full träning och därmed tillgänglig på söndag.

Philip Andersson fortsätter ta kliv i rätt riktning men är inte aktuell för spel på söndag. Även Erik Pärsson och Jonathan Asp är indisponibla. Den sistnämnde tvingades utgå senast med en befarad bristning. Lyckligtvis gick Asp av i tid, ingen bristning inträffade och redan nästa vecka kan han vara tillbaka i träning.

Billy Magnusson hyser goda förhoppningar inför söndagens omgång

Vi kommer från två bra prestationer, mot IFK Värnamo och i U:21 mot MFF, så känslan i gruppen är god. Dennis är tillbaka, inga bakslag på Philip Andersson vilket så klart påverkar gruppen så gruppen mår väldigt bra för tillfället.

Om träningsveckan

Vi har anpassat oss utifrån förutsättningarna vi tilldelats. Vi har tränat på friidrottsplanen samt i Härslöv och arbetat med det vi haft för avsikt att arbeta med. Spelarna är oerhört anpassningsbara och förtjänar en stor eloge för sättet de ställer upp. Vi ser alla fram emot att spela på en fin hybridgräsplan uppe i växjö.

Om motståndet

Ett rejält Superettan-lag som slutade fyra i fjol väntar. De har en uttalad målsättning att förfina placeringen i år och är också tydliga med att Öster ska vara det jobbigaste laget att möta i Superettan.

Ett välorganiserat, hårt arbetande lag med duktiga spelare som alla har stor erfarenhet av spel för nivån. Detta kombinerat med spelare som sticker ut lite extra gör dem till ett rejält lag.  

Reflektioner från den första omgången av Superettan

Bortsett från J Södra-Vasalund, med tidig utvisning, var det uteslutande jämna matcher. Detta är signifikativt för Superettan som är en jämn och tuff serie bestående av många bra lag.

Egna minnen

Måste ändå vara när fansen stod kvar efter kvalförlusten 2019. Det var väldigt hjärtvärmande mitt i all bedrövelse att få ett sådant bemötande. Det la en bra grund inför vad som komma skulle till säsongen 2020.

(Reds anm) Billy Magnusson gjorde sin sista match som aktiv spelare i Landskrona BoIS mot just Öster. Vi hoppas att resultatet i den matchen inte upprepar sig på söndag.

Matchen spelas på söndag, avspark 13:00 på Visma Arena.

STÖTTA BoIS

Stötta Landskrona BoIS med digitala biljetter i vår jakt på #HelaLandskrona genom att swisha 25:- per bijett till 123 2200 152

Vi närmar oss medlemsrekord. Aldrig har så många valt att vara medlemmar i Landskrona BoIS tidigare och man blir ju alldeles bensvag av engagemanget. Slå gärna följa här

Matchen sänds på Discovery+ och via denna länken når du deras generösa erbjudande samtidigt som du stöttar Landskrona BoIS med en liten kickback.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS