Eftermiddagens U:21-derby mot Helsingborgs IF slutade två lika. Lagen ägde varsin halvlek och BoIS hade ledningen två gånger om, men lyckades alltså inte försegla säcken. Målen gjordes av Viktor Ekblom och Linus Olsson.

Det var hemmalaget som inledde klart bäst på det vindpinade konstgräset. HIF trycktes ner i försvarsställning och med hjälp av variationsrikt passningsspel kunde BoIS förlägga stora delar av halvleken på gästernas planhalva.

Redan efter nio minuter skulle randigt bryta dödläget. Viktor Ekblom rann igenom framspelav av Linus Olsson och avslutet, i bortre hörnet, var distinkt och otagbart för målvakten i HIF-målet. Ekblom tillhör IFK Malmö under våren men är tillgänglig för BoIS i U:21-serien. Anfallaren var företagsam matchen igenom och utgjorde ett ständigt hot med sin fysik och löpvillighet.  

Målet var rättvist sett till matchbilden men istället för att bygga vidare på den goda starten skulle HIF komma tillbaka tämligen omgående. Fem minuter därefter kom nämligen kvitteringen, på nick från nära håll på inlägg från BoIS högerkant.

Hemmalaget skulle dock fortsätta kontrollera tillställningen och laget gav sig själv nya tillfällen att återta ledningen. Landskrona uppvisade många fina intentioner och hade inga större bekymmer med att föra matchen på ett kontrollerat vis.

Det skulle dock dröja till halvlekens absoluta slutskede innan övertaget skulle generera randig avkastning.

Målet var en riktig delikatess signerad Linus Olsson, som både låg bakom förarbetet och var spelaren som var sist på bollen. Först vann han boll på mittplan. Därefter dribblade han förbi en HIF-försvarare, väggade sig fri med hjälp av Viktor Ekblom och avslutade sedan kyligt under den framrusande målvakten på det efterföljande friläget.

2-1 till Landskrona BoIS i paus. Ett rättvist resultat på alla vis.

Den andra halvleken fortlöpte dessvärre inte i samma anda. Gästande Helsingborg fick alltmer att säga till om och BoIS kom inte upp i samma standard. Hemmalaget svarade för ett gäng byten, som säkerligen påverkade spelet, men även HIF växlade upp en aning vilket gav resultat.

Randigt var inte helt oävna och emellanåt lyckades laget ställa till med en del oreda. Det skulle dock inte bli fler BoIS-mål i matchen.

I den 77 matchminuten kom däremot kvitteringen. Ett lite väl enkelt mål. En längre diagonal boll hittade till Helsingborgs vänsterback, som lättade bollen över en BoIS-försvarare. Avslutet ändrade riktning via ytterligare en BoIS-spelare och ställde Svante Hildeman i mål som därför inte hade möjlighet att rädda skottet.

Matchen slutade alltså 2-2. Sett till matchbilden får vi ändå säga att resultat var rättvist.

Vi kan också glädjas åt att Philip Andersson spelade hela matchen.

Nästa U:21-match spelas den 27 april. Då reser BoIS till Trelleborg för match mot TFF. Avspark 16:00 på Östervångsstadions IP.