I tuffa förutsättningarna delade Landskrona BoIS på poängen med gästande Akropolis IF. Matchen slutade 1–1 efter att randigt än en gång kommit tillbaka från underläge.

Inhoppande Linus R Olsson var den som kvitterade, på volley, och skottet var hans första tillslag på bollen i matchen. Ett hyggligt sätt att presentera sig på.

Matchen i övrigt drabbades hårt av förutsättningarna som erbjöds. Den aggressiva vinden är svår att känna logisk frustration över, istället riktar vi irritationen mot den svårspelade gräsplanen. Varken vi eller Akropolis, som båda är spelande lag, gynnades av situationen. Nog om det.

BoIS inledde matchen klart bäst och redan efter några minuter var hemmalaget nära att ta ledningen. Efter ett väl genomfört anfall hittade Oscar Petersson in till Robin Hofsö ståendes i fri position. Dessvärre fick han inte träff på bollen som gick en bit över John Alvbåges ribba.

Närmare än så kom inte randigt i den första halvleken. Det fanns en hel del tendenser och ett gäng distansavslut men riktigt nära var det aldrig. Likaså för Akropolis, som valde att ligga lågt och hota med omställningar. Deras bästa läge var också ett skott som Amr Kaddoura, med vissa bekymmer, lyckades få kontroll på.

Mållöst i halvtidsvilan.

De avslutande 45 minuterna inleddes med stort BoIS-övertag. Med vinden i ryggen kopplade laget ett stort grepp om matchbilden och många gånger var man nära att rinna igenom.

Fotbollen är däremot allt annat än logisk och när hemmalaget tryckte på som mest skulle Akropolis, från ingenstans egentligen, ta ledningen i matchen. Efter en fin djupledsboll från mittplan sprang gästernas Marcus Burman sig fri och gjorde sedan inget misstag på friläget. Bollen gick mellan benen på den utrusande Amr Kaddoura.

BoIS fick ett gyllene kvitteringsläge nästan direkt efter Akropolis ledningsmål. Kevin Jensen vältes omkull precis utanför gästernas straffområde. Filip Olsson slog frisparken, Alvbåge lyckades rädda och på den efterföljande returen sköt Oscar Petersson en bit över från bra position.

Strax därefter gjorde hemmalaget sin första byten. OP och Dennis Olofsson ersattes av Hampus Ferhm och Linus R Olsson.

Den sistnämnde tackade alltså för förtroendet genom att omgående utjämna resultatet. Efter fint BoIS-spel slog Filip Ottosson in bollen från högerposition. Inlägget nickades upp i luften av en Akropolis-försvarare och ner damp den till Olsson. På volley stänkte han till bollen och avslutet, i närheten av Akropolis högra stolpe, var otagbart.

Med 20 minuter kvar att spela hoppades vi på ett kompakt BoIS-tryck men den värsta anstormningen skulle dessvärre utebli. Istället skulle gästerna lyfta upp sina positioner i förhoppning om att återta ledningen.

Inget av lagen var dock särskilt nära att utöka målproduktionen och matchen slutade således 1-1 denna eftermiddag.

Ett inte helt orättvist resultat även fast det alltid svider med poängtapp på hemmaplan.

Resultatet innebär att BoIS fortsatt är obesegrade i årets serie, en svit vi gärna bibehåller så länge som möjligt. Vi försöker se sobert på matchen, även fast det inte alltid är det enklaste, och att få med sig en poäng mot fjolårsfemman är ett klart godkänt resultat.

Nästa uppgift sker på bortaplan då randigt reser till konstgräset på Borås Arena, där Norrby IF hör hemma. Den fjärde omgången spelas på lördag, avspark 13:00. En ny hård nöt att knäcka men mer om den matchen tar vi senare i veckan.