Den fjärde omgången slutade 1-1 mellan Norrby och Landskrona BoIS. Ett resultat randigt är välbekanta med då detta är den tredje matchen i rad som slutar just ett lika.

Slutsiffrorna innebär också att BoIS fortsatt är obesegrade i årets upplaga av Superettan.

Det var också gästerna som tog ledningen i Borås. Detta genom Kevin Jensen efter en väldigt läcker individuell prestation. Dessvärre skulle Norrby utjämna resultatet, på hörna, vilket skulle visa sig bli matchens sista mål.

I övrigt var det en jämn, händelsefattig match som utspelades uppe på Borås Arenas konstgräs.

Norrbys bästa läge i fritt spel skulle komma redan efter ett par minuter. Företagsamme Dijan Vukojevic försökte lobba bollen på volley över Amr Kadduora i BoIS-målet, men bollen smet utanför stolpen till gästernas stora glädje.

I matchminut tolv skulle BoIS, som annars haft en rätt torftig inledning, utnyttja ett bolltapp hos Norrby på bästa tänkbara manér. Filip Olsson hittade till Kevin Jensen strax utanför straffområdet. Ytteranfallaren tog två klev in i banan, tittade upp och böjde sedan avslutet väldigt läckert i närheten av Norrbys vänstra kryss. Ett väldigt vackert mål från Jensen som därmed gjorde sitt första mål för säsongen.

BoIS växte inte särskilt nämnvärt av det resultatmässiga övertaget utan att Norrby för den delen skull lyckades etablerade något större tryck. Efter en brokig period kantad av skador och avblåsningar skulle Norrby, på hörna, ändå lyckas kvittera. BoIS tappade i markeringen och hemmalagets Rasmus Örqvist kunde relativt ostört nicka bollen vidare i mål.

Resterande 25 minuter av första halvlek var ingen propagandafotboll från något av lagen. Norrby var lite bättre men inga större chanser skapades. Närmast var man efter en ny fast situation, men skottet från distans kunde Kaddoura boxa bort utan större bekymmer.

1-1 i paus.

Landskrona BoIS kom ut som ett mer kompakt, samspelt lag i den avslutande halvleken. Man sprang mer och störde Norrby som i sin tur inte fick riktig ordning på sitt spel. Ett steg i rätt riktning men BoIS lyckades ändå inte skapa särskilt mycket värt att nämna.

Närmast var Oscar Petersson, som snappade upp en boll i motståndarnas straffområde. En liten stund såg det ut som att OP skulle komma helt fri men precis innan avslutet skulle ett motståndarben lyckas få en touch på bollen och målchansen rann därmed ut i sanden.

Norrby hade ett par inläggslägen men ingenting som skapade rejäl oreda. Detta var en match med få riktigt bra målchanser och att den slutade lika får anses spegla matchbilden rätt väl.

För BoIS vidkommande gläds vi åt att laget svarade för en ny stark försvarsinsats. Framåt finns det fortfarande mer att plocka fram men att fortsätta göra mål i matcherna, trots att det inte riktigt vill sig hela vägen, är också ett styrkebesked.

Likaså att fortfarande vara obesegrade efter fyra spelade omgångar. Att säkra nytt kontrakt är det enskilt största målet med säsongen – i det avseendet står vi stadigt i den skånska myllan – och med det i åtanke är vi väl tillfreds med säsongsupptakten.

Härnäst väntar två raka matcher hemma på Landskrona IP. Nästa helg gästas vi av AFC Eskilstuna. Matchen spelas på lördagen, avspark 13:00 och naturligtvis kommer vi att plocka av alla tänkbara lager inför denna femte omgång.