Landskrona BoIS tog sin andra seger för säsongen i hemmamötet mot AFC Eskilstuna. Ett soligt IP bjöd upp till årets bästa förutsättningar och randigt tackade genom att besegra sin motståndare med 1-0. Med kvarten kvar att spela tog skyttekungen Linus R Olsson tillvara på ett fint inlägg från Filip Olsson. Efter en fin mottagning i straffområdet sköt anfallaren behärskat bollen i målvaktens främre hörn.  

Detta var en match med två ansikten för Landskrona BoIS. Spelarna kom inte alls upp i nivå i första halvlek och spelet såg krampaktigt värre ut. Den andra var däremot raka motsatsen och hemmalaget dominerade tillställning med hög energi och stort bollinnehav. Segern var således rättvis.

Första 45

Vi inleder med första halvlek. BoIS hittade inte igenom AFC:s höga press och fick således ingen kontroll på sin motståndare. Gästerna var inte mycket vassade men emellanåt lyckades man stjäla bollen och ställde då om med hög hastighet. Det var också så laget kom till sin bästa målchans i halvleken. Dålig BoIS-rensning hamnade hos en AFC-spelare som kom till avslut en bit utanför straffområdet. Skottet gick mitt på Amr Kaddoura i målet som inte hade några bekymmer med att rädda bollen.

BoIS var inte uteslutande oävna och emellanåt fick laget även till det i anfallsväg. Högerbacken Hampus Ferhm var ofta involverad i de offensiva försöken men de efterföljande avsluten, från antingen honom eller Oscar Petersson, gick antingen över eller utanför.

Mållöst i paus efter en halvlek som inte gladde särskilt mycket.

Avslutande 45

I andra däremot, då var det mungiporna upp för alla med BoIS-sympatier. Laget rivstartade och kopplade omgående ett järngrepp runt AFC. Spelet förlades på motståndarnas planhalva och fotbollen som uppvisades var den klart bästa på hela säsongen.

Stor rörelse, många avledande löpningar och hög energi var olika typer av ingredienser som gav effekt. AFC tvingades uteslutande rikta in sig på försvarsspel. Så fort tillfälle gavs försökte laget ta död på tempot genom att lägga sig ner i varje duell som inträffade ute på plan.

Detta rätt destruktiva beteende gav ingen vidare effekt. BoIS trummade på med hög frenesi och lyckades omvandla det stora övertaget till målchanser av hög prestanda.                   

Efter sju minuter avancerade Alexander Tkacz, som ånyo svarade för en ramstark insats, från sin vänstra ytterposition. Hans inlägg mot främre stolpen hittade en framrusande Linus R Olsson. Anfallaren fick pannan på bollen men Jousha Wicks i AFC-målet var vaksam och lyckades rädda avslutet mot främre stolpen. Bra försök.

Några minuter senare fick BoIS ett mycket bra frisparksläge, ett par meter utanför straffområdet. Filip Ottosson avslutade och bollen färdades mot främre krysset men smet strax, med betoning på strax, utanför stolpen. Ett försök som förtjänade ett bättre öde.

BoIS rann ofta igenom på vänsterkanten, mycket tack vare Filip Olssons djupledslöpningar från sin offensiva mittfältsposition. Med 20 minuter kvar att spela hitta Linus R Olsson till mittfältaren via just en sådan löpning. Filip tittade upp och noterade Hampus Ferhm som tagit sig in i AFC:s straffområde. Dessvärre fick han inte riktig träff på avslutet som gick en bit över.

AFC uppträdde handlingsförlamat och fick inte alls till något strukturerat anfallsspel. Mitt i den kompakta BoIS-dominansen skulle gästerna ändå lyckas få till en omställning. Kaddoura var dock vaksam i målet och avfärdade det potentiella friläget med en grann utrusning.

Ett par minuter därefter skulle hemmalaget äntligen få utdelning. Viktor Wihlstrand slog en kirurgisk yttersida ner i kanalen mot Filip Olsson, som gett sig ut på ytterligare en djupledslöpning. Denna gång hittade mittfältaren Linus R Olsson i straffområdet som alltså inte gjorde något misstag när det gyllene tillfället äntligen gavs.

Anfallarens andra mål denna säsong.

Med kvarten kvar gjorde hemmalaget en defensiv rockad för att säkra upp försvarsspelet. Bland annat gjorde Philip Andersson efterlängtad comeback. Att återse mittbacken i den randiga tröjan värmde särdeles mycket efter en tids skadefrånvaro.

AFC försökte förgäves få till en kvittering men Landskrona BoIS monterade ner försöken och hade inga större bekymmer med att stänga ner tillställningen.

Matchen slutade 1-0 och Landskrona BoIS tog en lika skön som välförtjänt seger.  

Med fem omgångar avverkade är Landskrona BoIS förlustnolla fortfarande intakt. Två segrar och tre kryss innebär nio poäng och randigt har gett sig själva en alldeles utmärkt inledning på säsongen.

Bägge lagen ropade på straff under matchen. I BoIS fall vältes Filip Olsson omkull bakifrån och på repriserna såg det ut som att domaren hade kunnat blåsa straff för den förseelsen. AFC hade en liknande situation men den kontakten var betydligt mindre och kanske att gästernas förmåga att lägga sig i varje duell också spelade in i domarens beslut att fria.

Tre nya BoIS-varningar noterades. Denna gång på Linus R Olsson, Filip Ottosson och Robin Hofsö.

Härnäst väntar ny match hemma på IP. Denna gång gästas vi av Falkenbergs FF och matchen spelas 18 maj, avspark 18:30.

Falkenberg spelade också under lördagen, hemma mot Örgryte, och efter ett sent avgörande vann hallänningarna matchen med 3-2. BoIS-bekantingen Christoffer Carlsson iklädde sig matchhjälterollen.

Mer om den matchen i nästa vecka.

Foto
  • Bildbyrån