Landets styrande har fattat beslutet att förlänga restriktionerna till tidigast 1 juni. Detta innebär att vi inte har möjlighet att släppa på mer publik under resterande hemmamatcher i maj månad.

Vi är less på negativa besked – som presenteras med kort varsel – och tycker att våra pågar förtjänar att spela inför den fantastiska stämning som ofta infinner sig på Landskrona IP under hemmamatcherna.

Lika less är vi på att våra damer inte ges möjlighet att spela matcher. Vi får inte ihop logiken och känner stor sympati med laget som just nu förbereder sig inför en säsong som ingen vet när den startar.

Detsamma gäller faktumet att våra barn & ungdomar inte får spela tävlingsmatcher. Vi lider med lagen. Att barn och ungdomar slutar idrotta är ett reellt bekymmer med potential att få STORA negativa framtida konsekvenser.

Vi lider med alla dam- och herrlag tillhörandes lägre divisioner som spelat blott ett tiotal matcher de senaste två säsongerna. Utöver de uppenbara sportsliga konsekvenserna – brist på speltid kommer hämma utvecklingen – försvinner samtidigt en av föreningslivets mest vitala funktioner: att fungera som en naturlig samlingsplats.  

Vi känner också vanmakt över att inte kunna sjösätta våra integrations- och hållbarhetsiniatiativ.

Exempelvis har vår nattfotboll – där BoIS erbjuder gratis fotbollsträning runtom i Landskrona under fredag- och lördagskvällar för barn och ungdomar i åldrarna 13-22 – tvingats till uppehåll i över ett års tid. En mindre evighet.   

120 unika deltagare per helg och över 3000 deltagartillfällen på ett år. Vi tappar den naturliga kontakten med dessa ofta understimulerade ungdomar. De erbjuds inte längre en trygg, naturlig mötesplats på helgerna och därmed försvinner vår möjlighet att göra Landskrona till en lite bättre stad. 

Vi hoppas att publikrestriktionerna lättas från den 1 juni och att regeringen/FHM återkommer med besked kring breddidrottens tävlande så fort som möjligt..

Under tiden fortsätter vi lotta ut åtta platser bland våra årskortsinnehavare. Redan i morgon torsdag sker dragningen till matchen den 18 maj, hemma mot Falkenbergs FF.

Avspark på Facebook klockan 10:00 och naturligtvis fortsätter vi livesända lottningen.

Foto
  • Bildbyrån