Den sjätte omgången av Superettan hägrar och för Landskrona BoIS väntar Falkenbergs FF hemma på Landskrona IP. Matchen spelas på tisdag, avspark 18:30.

Falkenberg tillhörde landets högsta serie under 2020 men lyckades inte förnya kontraktet. Laget har således tvingats starta om i Superettan, ett faktum de knallgula hallänningarna inte är helt obekanta med då de pendlat mellan Allsvenskan och Superettan de senaste säsongerna.

Starten är däremot aningen överraskande. Enligt förhandsprognosen skulle FFF tillhöra tabellens toppskikt men Falkenberg har inte riktigt fått det att stämma fullt ut hittills. Två segrar och tre förluster, så ser statistiken ut inför matchen. Säsongen är dock i sin linda så det finns fortfarande finfina möjligheter för laget att klättra i tabellen.

Senast tog man en mäkta skön seger efter ett sent avgörande genom BoIS-bekantingen, Christoffer Carlsson. Hemma på Falcon Alkoholfri Arena besegrades Örgryte med 3-2.

Hasse Eklunds mannar är annars kända för sin struktur, organisation och förmåga att vinna tighta matcher. Därför är det många som förvånas över att lagets försvarsspel varit förhållandevis ihåligt, i alla fall med Falkenberg mått mätt.

Kanske att den hyfsat stora spelaromsättningen inneburit att Eklund, som också har ett BoIS-förflutet, behöver ett gäng omgångar innan spelet fullt ut klickar i.

På minuskontot hittas spelare som Gustaf Nilsson, Marcus Mathisen, Carl Johansson och Johan Björkengren. I andra änden har Falkenberg förstärkt med Kalle Björklund, Adam Bergmark Wiberg och Umar Bala Muhammed.

Utöver ovan nämnda Carlsson och Eklund återfinns dessutom Viktor Noring i Falkenberg. Ytterligare en spelare med BoIS-historik alltså och samtliga ska känna sig välkomna till IP.

I BoIS har Erik Pärsson och Passi Prudence i sin tur representerat kanariefåglarna från Halland tidigare.

Landskrona BoIS har nu haft ett rejält glapp mellan de senaste matcherna och Billy/Max har därmed haft ordentligt med tid till att putsa på taktik och strategi. Den utmärkta starten har skänkt gruppen arbetsro men årets Superettan-upplaga är verkligen en serie där lagen turas om att slå varandra.

Därför vill det till att de randiga pågarna fortsätter uppvisa samma fokus och koncentration även framöver. Ska Falkenberg kunna ruckas på kommer det krävas en ny gedigen insats över hela banan.

Framåt fortsätter Linus R Olsson att visa gryende målform. Att förra årets skyttekung producerar även denna säsong är så klart ett välkommet besked.

Filip Olsson har också börjat hitta rätt från sin mittfältsposition och med två assist har han verkligen börjat bidra i det offensiva spelet.

BoIS stora framgångsfaktor har annars varit det kompakta försvarsspelet. En ny nolla senast är ytterligare ett kvitto på att Landskrona BoIS är väldigt svåra att få hål på. Konkurrenssituationen är sylvass och tränarduon har mängder med alternativ att laborera med.

Billy Magnusson tar artikeln i mål.

Om det längre uppehållet.

Det har varit skönt. Dessutom ingen U.21 match så vi har haft möjlighet att samla laget och köra igenom hela gruppen på ett liknande sätt. Vi ligger i samma fas, har hunnit repetera delar i vårt spel vi önskar förbättra och det är betydligt svårare när matcherna duggar tätt.

Matcherna är så klart det roligaste och vi är väldigt förtjusta i U21-serien så vi hoppas inte på för många uppehålla av denna sorten, även fast det varit välkommet just den här gången.

Om att spelarna inte svävar iväg efter den solida starten.

Det är ingen större risk. Vi är varse om vår situation och på det klara med var vi kommer ifrån. Vi knegar på dag ut och dag in i våra vardagliga jobb och spelarna är ödmjuka, hårt arbetande av naturen.  

Vi har 25 tuffa utmaningar framför oss och det gäller alltid att komma upp i prestation om poäng ska kunna hämtas. Vi är nöjda med helheten, att vi knipit poäng i samtliga matcher och svarat för solida insatser. Sedan finns det alltid moment vi är mindre nöjda med och dessa har vi kunnat investera tid i under den gångna veckan.

Om skadeläget

Erik Pärsson och Nicklas Nielsen är fortsatt indisponibla men de närmar sig. Nielsen tränar fotboll och Erik är med och löper ute på plan.  

Om motståndet

Två lag som kommer från olika håll, Falkenberg från allsvenskan och vi från ettan. De har ju hoppat mellan serierna det senaste decenniet samtidigt som vi spenderat alldeles för mycket tid i division 1.

Det är ett bra, kompakt lag som lagt om delar av sitt spelsätt inför säsongen. Inte fått den poängmässiga utdelningen man önskat men i matcherna har laget ändå gjort mycket bra. Samtliga spelare har erfarenhet från allsvenskan och är ett av de bättre lagen i serien. Jag trodde inför säsongen att de skulle slåss om avancemang och är fortsatt övertygad om att de kommer hamna där uppe när vi summerar tabellen senare i vinter.  

Egna minnen.

Jag har inga bestående minnen men efter att ha sett dem en del de senaste dagarna har jag och Max fastnat för deras måljingel. Den är trallvänlig.

Matchen startar 18:30 tisdagen den 18 maj och sänds på Discovery+.

Stötta oss gärna i vår jakt på #HelaLandskrona genom att köpa digitala biljetter. 25:- per biljett som swishas till 123 2200 152. I potten finns finfina priser och Landskrona BoIS tackar för det ovärderliga stödet.

Lyssna på samma skånska musik som spelarna värmer upp till inför matchen genom att klicka här