Dubbla matcher i Superettan denna vecka och efter den fantastiska vändningen under tisdagskvällen har det nu mobiliserats om inför nästa tuffa uppgift. Den sjunde omgången hägrar och denna gång väntar match på bortaplan. Skånelaget reser i riktning mot bibelbältets epicentrum för match mot Jönköpings Södra.

Matchen spelas förvisso på Vapenvallen i grannbyn Huskvarna då Stadsparksvallen, J Södras ordinarie hemmaplan, uppdateras. Avspark 15:00 på lördag.

Jönköping Södra har stora ambitioner med säsongen, inget märkvärdigt i det då laget de senaste säsongerna varvat topplaceringar i Superettan med allsvenskt spel. Det kommer således krävas en ny ramstark insats om de gröna smålänningarna ska kunna ruckas på.

Starten har däremot inte motsvarat förväntningarna och efter sex spelade matcher står J Södra på fem inspelade poäng. En seger, två kryss och tre förluster. Tolva i tabellen.

Serien är dock lång, 24 matcher återstår, och än finns det gott om utrymme för laget, som kvalade till Allsvenskan 2020, att ta skutt uppåt i tabellen. Vi hoppas naturligtvis att denna intention inte får fäste redan i helgen.

Senast, på Tunavallen i Eskilstuna, förlorade J Södra med uddamålet mot AFC. 1-0 till hemmalaget slutade matchen.

Det är annars ”hemma” på Vapenvallen som lördagens motståndare hämtat sina poäng. 5-1-segern mot Vasalund i premiären har följts upp av två kryss mot TFF och HIF. En trend BoIS reser upp för att försöka bryta.

Jönköpings Södra har gjort en del förändringar inför säsongen. Inte minst på ledarsidan då mångårige tränaren, Andreas Brännström, lämnat till förmån för Patric Jildefalk, som hämtats från AIK uppe i Solna.

På spelarfronten har det skett en del förändringar. Jetmir Haliti, förra årets utropstecken, befinner sig i AIK och förra årets skyttekung, Edin Hamidovic, lämnade för Turkiet.   

På plussidan återfinns en rad spelare. Målvakten Felix Jakobsson, son till forne BoIS:aren Andreas Jakobsson, är ny från Norrköping och Robin Book, med rötterna i nordvästra Skåne, har anlänt från Örebro SK. Bland annat. Ett slagkraftigt gäng helt enkelt.

Randigt har haft en glimrande inledning på Superettan och efter att en femtedel av serien avverkats ligger laget på den ytterst imponerande andraplatsen.

Vi gläds åt framgångarna men de skånska tollorna står kvar i den bördiga myllan. Tro inget annat. Siktet är fullt ut inställt på nästa svåra nöt att knäcka och ånyo ställs BoIS alltså mot en presumtiv toppkandidat. Vi är varse om Jönköpings Södras kvaliteter och är förberedda på en ny jämn, tuff batalj.

Med två matcher på kort tid känns det bra att BoIS-truppen är näst intill intakt. Fortfarande är endast Nicklas Nielsen och Erik Pärsson indisponibla. Övriga spelare är uttagningsbara.

Billy Magnusson tar artikeln i mål.

Om vändningen senast

Väldigt skönt att vi tog en ny seger och att vi lyckades komma tillbaka efter ett underläge. En tight match mot ett bra motstånd och att vinna sådana är alltid extra glädjande. Likaså att samtliga spelare fortsätter bidra. De som startar följer planen och ersättarna kommer in och gör det fantastiskt bra. Väldigt viktigt för fortsatta framgångar att helheten fortsätter vara stark.

Om det finns anledning att revidera målsättningen som sattes inför säsongen

Absolut inte. Inte minst med tanke på förutsättningarna och hela den biten. Ärligt, utan att framstå som negativ, kan det gå lika fort åt andra hålet. Om nulägesinsikten förloras tror jag att vi börjar hamna snett på det.

Vi valde inför säsongen att hålla en ödmjuk, sund ingång till denna nya utmaning och vi ser ingen anledning att börja brösta upp oss nu. Vi kör på med samma inställning och attityd som tidigare.

Dessutom sitter vi med våra speciella förutsättningar, vi har inte samma återhämtning som övriga osv, och även fast jag är en stark förespråkare av vår utstakade strategi inser jag att det kan uppstå utmaningar längre fram som behöver hanteras.  

Om träningsupplägget med så kort varsel mellan matcherna

I tisdags gick vi igenom matchen mot Falkenberg, därefter återhämtning och rehab för startspelarna medan övriga gick på lite tuffare. Lediga igår torsdag och i dag är det videogenomgång inför Jönköping följt av kortare träning med vissa fokusområden därefter.

Om potentiell rotation

Vi väljer alltid att spela det laget vi tror har störst möjlighet att prestera på matchdagen. Om det innebär rotation eller ej återstår att se men vi är glada över att så många i truppen är tillgängliga för spel.  

Om Jönköpings Södra

Det är ett lag som tillhört toppen i många år och som spelat både i Allsvenskan och Superettan i modern tid. De ligger hela tiden på gränsen och förra året kvalade laget till Allsvenskan. I år har det skett en del förändringar både i spelartruppen och ledarstaben, men det är ett bra lag som saknat den poängmässiga träffen hittills.

Vi har tittat på dem en hel del och prestationsmässigt har de gjort bra matcher, skapat många chanser men haft en del kantbollar. Ett bra lag, en fin förening som vi hyser stor respekt för.  

Matchen startar 15:00 och visas på Discovery+.

Stötta gärna Landskrona BoIS genom att inhandla digitala biljetter till matchen. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så bidrar du till #HelaLandskrona samtidigt som du deltar i utlottningen av två platser i restaurangen till nästa hemmamatch.