Landskrona BoIS gjorde en av sina bättre prestationer på hela säsongen men lyckades ändå bara få med sig ett likaresultat i hemmamatchen mot Örgryte IS. Två förlorade poäng vilket självfallet svider sett till matchbilden och antalet skapade lägen.

Matchen slutade 1-1 och Filip Olsson var den som gjorde det randiga målet. Hans första för säsongen.

ÖIS hade ingen bra dag på jobbet men var mördande effektiva när tillfällena väl gavs. Deras första avslut innanför stolparna, i den 28 matchminuten, resulterade också i mål för göteborgslaget.

Dessförinnan hade Landskrona BoIS både tagit ledningen, haft full kontroll på matchen samt skapat ett gäng målchanser som kunde omvandlats till ytterligare mål.

Målet som BoIS faktiskt gjorde, i minut 24, var däremot enastående vackert. Melker Heier, ynglingen som gjorde sitt andra framträdande från start, dribblade/gled förbi tre ÖIS-spelare innan han serverade Filip Olsson som fristående på ett tillslag sköt bollen vidare i mål. Både logiskt och rättvist och fantastiskt roligt att Heier fortsätter att visa framfötterna.

Tyvärr skulle Örgryte utjämna, som en blixt från klar himmel, en liten stund senare. Ailton tråcklade sig förbi och serverade Daniel Paulson, vars avslut gick via Amr Kaddoura och in i mål. En dråplig situation som inte borde resulterat i kvittering men förarbetet från Ailton var samtidigt väl genomfört.

BoIS tuggade på och den sista kvarten på första halvlek skapade laget en hel drös med målchanser. Allra närmast var man på tilläggstid av akt ett. En helt fristående Oscar Petersson tvingades se målvakten rädda avslutet och på den efterföljande returen sköt Filip Olsson, på volley, som en täckande ÖIS-försvarare lyckades rädda via en uppoffrande slängning.

BoIS fortsatte att dominera tillställningen även i början på andra halvlek, och Örgryte tvingades uteslutande att ägna sig åt försvarsspel. Ytterligare målchanser vaskades fram men bolluslingen ville inte in. Allra närmast var Oscar Petersson, på skott strax innanför straffområdet, men avslutet räddades dessvärre av Örgrytes duktige målvakt.

I matchminut 68 uppstod en situation som skulle få stor påverkan på resten av matchen. Från ingenstans faller Örgrytes mittback ihop och drämmer till med ett guteralt skrik som förmodligen lät hela vägen över till Ven. Robin Hofsö, som var närmast försvararen, förstod ingenting och huvuddomaren valde att blåsa av.

Därefter springer han bort till sin assisterande domare, som dessförinnan varken signalerat eller på annat vis försökt påvisa att något ojuste inträffat. Efter en stunds konsultation tar domare Oppong fram det röda kortet och väljer alltså att visa ut en helt oförstående, förtvivlad Robin Hofsö.  

Reprisbilderna visar tydligt att ingenting inträffar som ska resultera i ett rött kort. Hofsö och mittbacken i fråga hakar helt omedvetet ihop och försvararen väljer sonika att slänga sig på ett väldigt osportsligt vis. Den assisterande domaren tar en chansning och det är självfallet beklagligt att BoIS ska råka ut för ett sådant domslut.

Med 25 minuter kvar att spela var vi många som förväntade oss att gästerna, med numerärt överläge, skulle trycka på för ett ledningsmål. Istället var det faktiskt randigt som fortsatte äga händelseförloppet och det var också hemmalaget som skapade de allra hetaste målchanserna.

Filip Olsson var allra närmast, efter en vacker individuell prestation, men avslutet smet strax utanför målvaktens bortre stolpe.

Matchen slutade 1-1 och detta var inte ett resultat som speglade matchen särskilt väl. Samtidigt vill det till att BoIS tar tillvara på målchanserna för att gå vinnande ur denna typen av tillställningar.

Vi är så klart besvikna över att Robin Hofsö utvisas i en icke-situation och hoppas att han inte stängs av i mer än en match, allt annat vore ytterst märkligt sett till reprisbilderna, och Robin förtjänar inte ytterligare bestraffning än den han redan tvingats genomlida.

Nu dröjer det ett tag till nästa match, som spelas tisdagen den 8 juni. BoIS reser då till Göteborg för match mot GAIS. Avspark 18:30 på Nya Ullevi.

Foto
  • Bildbyrån