Äntligen är den historiska premiärveckan här och på fredag är det dags för vårt nystartade damlag att ta på sig den randiga matchtröjan för första gången i matchsammanhang. En händelse vi längtat efter sedan vi förkunnade att Landskrona BoIS valt att starta upp en damlagsverksamhet.

Vi hade självfallet hoppats på att laget givits möjlighet att få representera föreningen långt mycket tidigare. Pandemin har satt stopp för matcher och istället har damerna endast haft möjlighet förbereda sig genom träning. Nu är det alltså dags att ge sig in i hetluften och vi är många som kommer stötta laget under säsongen.

Laget och ledarna förtjänar en stor eloge för sättet man tacklat de senaste månaderna. Man har tränat på och hållit humöret uppe trots att det varit tufft emellanåt. Dessutom har damerna varit duktiga på att hitta på olika aktiviteter. I helgen genomfördes exempelvis ett miniläger som en kickoff inför den kommande helgen.

Avspark för den första omgången sker klockan 19:00 på fredag och för motståndet svarar alltså Helsingborgs IF. En speciell match på många sätt, inte minst med tanke på rivaliteten lagen emellan samt att även HIF valt att satsa på ett damlag inför den här säsongen.

Att vi möts redan i premiären tillför en extra krydda och vi hoppas på ett sevärt, underhållande derby.

Vi hoppas också på ett ”fullsatt” Landskrona IP då detta är första matchen som vi har möjlighet att släppa på 500 personer i publiken. Än återstår biljetter till matchen och dessa finns att köpa HÄR

Vi önskar laget stort lycka till och ser verkligen fram emot den kommande säsongen.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS