Landskrona BoIS fick en tung resultatmässig start i det historiska derbyt, hemma på IP mot Helsingborgs IF. Gästerna vann matchen med 7-0 och segern var odiskutabel.

Det fanns dock helt andra värden som var långt mycket viktigare än resultatet denna afton. Ett nytt kapitel påbörjades och att vårt nystartade damlag fick spela sin första seriematch inför publik var verkligen hjärtvärmande.

Matchen!

Den första halvleken var rätt jämn och präglades av hörnor, inkast och frisparkar. BoIS stod upp riktigt bra inledningsvis. Med det fantastiska randiga stödet i ryggen och den kontinentala solen i ögonen visade laget stundtals upp riktigt fint kombinationsspel, och var nära att rinna igenom vid ett par tillfällen.

Det var dock fasta situationer som skulle skilja lagen åt i den första halvleken. I den 12 matchminuten snappade Mia Westerblad, matchens gigant, upp en boll och avslutade sedan kliniskt i bortre. Dödläget var därmed brutet.

BoIS krigade på och visade stort hjärta men denna kväll var våra motståndare, som verkligen satt ihop ett namnkunnigt gäng för nivån, bättre. Den väldiga hettan kombinerat med stor matchovana var också aspekter som speglade in.

I matchminut 31 utökade gästerna ledningen, på en frisparksvariant som kändes lite väl billig.

0-2 i paus.

Hemmalaget kom ut med både energi och engagemang i början på andra. En inspirerande period som gav vittring. Mia Westerblad skulle dock sätta nya käppar i BoIS-hjulet då hon utökade ledningen två gånger om i matchminut 65 och 67.

Därefter gick luften ur töserna som inte hade krafter kvar för att ge sig på en episk mirakelvändning. Bortalaget hade däremot luft under vingarna och gjorde alltså ytterligare mål innan rättskiparen valde att blåsa av matchen.

Ett tappert BoIS-lag tvingades se sig själv besegrade men ingen kan ta ifrån laget arbetsinsatsen, kämpaglöden och den genuina viljan att representera klubbmärket på bröstet. Egenskaper som lovar gått inför resten av säsongen.   

Hade vi gärna tvålat till vår stora antagonist? Självklart, att förlora mot HIF är aldrig roligt och den upplevelsen besparar vi oss gärna.

Var resultatet det viktigaste med matchen? Faktiskt inte. Denna kväll tillhörde vårt nystartartade damlag, vår fantastiska publik och alla flickor och tjejer runtom i Landskrona med omnejd som nu har ett representationslag på damsidan att sträva mot.

Än en gång har historia skrivits på IP och vi ser med stor tillförsikt fram emot att stötta laget i deras fortsatta framfart.

Landskrona BoIS vill också skicka ett stort tack till den lojala publiken som stöttade laget. Hjärtligt välkomna hem till IP igen, vi har verkligen saknat stödet.

Nästa omgång spelas redan torsdagen 10 juni, på hemmaplan. Avspark 19:00 och för motståndet svarar Askeröds IF.