På lördag, avspark 15:00, ska den tionde omgången av Superettan spelas och denna gång är Landskrona BoIS tillbaka på IP. Den imponerande segern senast, borta mot GAIS, tillhör nu det förflutna och istället har laget skiftat fokus mot helgens drabbning.

För motståndet svarar Dalarnas serierepresentant, IK Brage. Borlänningarna är ånyo en klassisk motståndare som BoIS mätt krafterna med otaliga gånger genom historiens gång.

Brage har fört en stabil tillvaro i Superettan de senaste säsongerna och så sent som 2019 kvalade klubben till Allsvenskan. Dessvärre för deras del visade sig Kalmar FF vara något nummer för stora och drömmen om att återvända till landets högsta serie, efter 27 år utanför den finaste salongen, grusades på målrakan.

Säsongsinledningen har inletts trevande och Brage befinner sig i tabellens bottenskikt inför helgens omgång. Nio inspelade poäng gör att laget ligger strax under negativt kvalstreck. Däremot har Klebér Saarenpääs mannar ryckt upp sig ordentligt de senaste matcherna.

Sju poäng av nio möjliga har det blivit på de tre senaste omgångarna så formen är verkligen stigande. Senast, hemma på klassiska Domnarsvallen, besegrades AFC Eskilstuna med 1-0. Ett självmål fällde avgörandet.

Det är otvivelaktigt en ny tuff uppgift som väntar för randigt. Brage har självfallet en stark vilja att lämna kvalplatserna för betydligt högre tabellplaceringar. Samtidigt är BoIS oerhört hemmastarka och med många spelare tillbaka sedan segern senast är det ett slagkraftigt gäng som kommer ges möjlighet att representera klubben på lördag.

Filip Olsson och Robin Hofsö är återigen tillgängliga efter sina avstängningar. Måns Ekvall har återhämtat sig väl efter sin milda sjukdom och är tillgänglig. Dessutom har Erik Pärsson och Alexander Tkacz haft ytterligare dagar på sig att hitta formen.

På minuskontot hittas Andreas Murbeck som är avstängd. Philip Andersson är fortsatt skadad och är inte uttagningsbar förrän efter sommaruppehållet. Även Linus R Olsson missar kommande två omgångar. En spricka i tån gör honom indisponibel och nästa vecka ska han genomgå en planerad operation för sina hälsenor. Därefter påbörjas rehabiliteringen och ambitionen är att ha honom tillgänglig till uppstarten mot Trelleborg.

Detta är också första matchen med publik på Landskrona IP sedan pandemin satt sina klor om världen. 500 randiga åskådare hälsas varmt välkomna och det är verkligen enastående efterlängtat att ha supportrar närvarande igen.

Billy Magnusson tar artikeln i mål

Om segern senast

Det var en kul tisdag på jobb, minst sagt. En skön seger, en klockren insats på en superfin gräsmatta inför en sjungande publik.  

Vi tog verkligen tillvara på förutsättningarna och levererade en väldigt bra prestation. Det gav oss tre poäng och det kommer krävas något liknande av oss alla för att ta nya pinnar på lördag.

Om det korta utrymmet mellan matcherna

Vi hade träning i onsdags där vi stängde GAIS-matchen med videogenomgång av händelseförloppet. Därefter körde vi ett träningspass som var uppdelad utifrån spelarnas belastning. Vi var lediga igår för att samla kraft både fysiskt och mentalt. I eftermiddag är det dags igen, då ska vi titta lite på Brage och sedan tränar vi ett kort pass med fokus på vissa specifika moment.

Om konkurrenssituationen

Många tillbaka vilket vi gläds åt och de som vi bedömer är bäst för stunden, både utifrån fysisk belastning och senaste prestationer, kommer starta. Spelarna har koll på läget och är väl medvetna om att speltiden kommer så länge de kör på med energi under träningsveckorna.

Om motståndet

Brage är stabila och har en positiv kurva. Ett lag som tillhört toppen av Superettan ett gäng år i rad och vi tror att de hamnar där när serien är slut senare i höst. De är välorganiserade med stor kontinuitet, både i spelartruppen och i ledarstaben. Ett bra Superettan-lag så det är en ny, fin utmaning som väntar.

Måhända att vi är framför Brage i tabellen inför matchen men vi är varse om våra resurser och svävar knappast iväg. Vi fokuserar envetet med att fortsätta arbeta för att maximera våra förutsättningar och hyser inga andra föreställningar än så.  

Om att spela inför publik

Det var fantastiskt efterlängtat att spela inför publik i tisdags och vi har stora förhoppningar om att publiken på IP kommer ge järnet för att skapa en magisk atmosfär. Vi brinner verkligen för att spela inför våra randiga supportrar så det är väldigt välkommet att ha delar av dem på plats igen.  

Om egna minnen med Brage

Jag har inget specifikt men Max Mölder minns en match på Landskrona IP så lämnar över till honom.

Max Mölder

Vi spelade mot Brage hemma på IP och gjorde en kanonmatch. Ledde med 4-0 och Brage hade två spelare utvisade. Stämningen var på topp och alla njöt för fulla muggar av spelet. Då vi hade tätt med matcher under den perioden valde vi att slå av på takten sista kvarten, för att samla krafter, men den taktiken togs knappast emot med jubel av publiken på plats. De tvärvände och var allt annat än tillfreds med att vi inte gick för ytterligare mål. BoIS-publiken är krävande, minst sagt, och det gillar vi även fast vi kanske inte var helt överens just den gången!

Stötta Landskrona BoIS genom att köpa digitala biljetter. 25:- per biljett swishas till 123 2200 152 så är man med i dragningen av fem supergranna solhattar. Samtidigt stöttar man Landskrona BoIS ekonomiskt. TACK!

Matchen sänds på Discovery+

Till alla 500 på plats – hjärtligt välkomna tillbaka

TRUPPEN

Amr Kaddoura, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Filip Olsson, Robin Hofsö, Nicklas Nielsen, Erik Pärsson, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Filip Ottosson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp samt Svante Hildeman.