Landskrona BoIS fortsätter att överraska positivt. Under lördagseftermiddagen, hemma på Landskrona IP, knep Skånelaget sin andra raka trepoängare efter att ha besegrat Brage med 2-1. Triumfen innebär att randigt klättrar upp som serieledare i den haltande tabellen. En smått osannolik bedrift av nykomlingarna.

Inför 500 röststarka, stöttande BoIS-supportrar gjorde Oscar Petersson och Robin Hofsö sina första mål för säsongen.

BoIS inledde matchen lite trevande och efter några enstaka minuter skapade gästerna en bra målchans. På nick, efter en frispark, gick bollen mot Amr Kaddouras högra kryss men målvakten sträckte ut varje centimeter och lyckades undvara bollen från nätrassel.

Efter kvarten spelad fick hemmalaget bättre ordning på sitt spel och man kunde börja spela ut ordentligt. Det skulle inte heller dröja innan utdelningen kom.

Jonathan Asp hittade Kevin Jensen ute på vänsterflanken. Ytteranfallaren accelererade förbi sin försvarare och slog en passning längs marken snett inåt bakåt. I den ytan hade Oscar Petersson positionerat sig och hans avslut, i målvaktens främre hörn, var både kirurgiskt och otagbart. Vi gratulerar OP, som gjorde en stark insats, till säsongens första balja.

Landskrona BoIS hade nu tagit kontroll över matchbilden men Brage var inte alls oävna i sina anfallsförsök. Bland annat gjorde Kaddoura ytterligare en fin räddning på ett avslut från nära håll med snäv vinkel.

BoIS gjorde faktiskt ytterligare ett mål, genom Nicklas Nielsen som rann igenom och var klinisk i sitt avslut. Domaren valde dock att blåsa av för offside, ett beslut som var oerhört tveksamt efter att ha tagit del av reprisbilderna. Att Nicklas Nielsen snuvas på mål inför hemmapubliken är sannerligen inte roligt.

Anfallaren hade ytterligare en möjlighet men fick inte träff på avslutet från nära håll. Bollen gick strax utanför. Även frejdige slitvargen Kevin Jensen var nära i halvlekens absoluta slutskede men ett Brage-ben stod i vägen. Osis.

1-0 till Landskrona BoIS stod sig halvleken ut efter en klart godkänd randig insats.

I andra halvlek tog hemmalaget över tillställningen totalt och Brage tvingades att nästan uteslutande ägna sig åt försvarsspel. Målchanserna radades upp och redan efter några minuter fick Filip Ottosson ett gyllene läge strax utanför målgården. Avslutet gick dock en bit över och mittfältaren var säkerligen inte helt tillfreds med försöket.

Med 25 minuter kvar att spela byttes Filip Olsson och Robin Hofsö in. Filip var direkt involverad i en märklig situation. Efter en avblåsning tilldelades BoIS ett nersläpp, och mittfältaren valde att gå på ett anfallsförsök direkt. Brage uppskattade inte initiativet och Olsson blev brutalt kapad bakifrån av en furiös motståndare. Förseelsen kunde verkligen renderat i rött kort direkt med tanke på vårdslösheten och intentionen.

Situationen skulle dock bli än dråpligare. Samme Brage-spelare tilldelades nämligen två gula kort i samband med incidenten men visades ändå inte ut av domaren. Ett stort misstag som inte ska kunna ske på den här nivån.

Med 20 minuter kvar att spela skulle BoIS lyckas spä på sin ledning och målet var av högsta internationella snitt. Robin Hofsö vinner boll på mitten och strax därefter slår Sumar Almadjed, på halvvolley, en stenhård passning i steget på Filip Olsson. Mittfältaren tar emot den med stor ackuratess, stegar fram och serverar sedan Robin Hofsö som i öppet mål kan raka in bollen. Oerhört tjusigt och publiken på Landskrona IP var närmast i extas.

Strax därefter var det nära att BoIS fick en ny premiärmålskytt. Mittbacksgiganten Viktor Wihlstrand kom nämligen högst på en hörna, men fick ingen superträff på nicken och målvakten kunde, efter viss möda, freda eget mål.

Även Robin Hofsö var nära att göra ytterligare ett mål men fick inte riktig träff på avslutet.

Två minuter över utsatt tilläggstid skulle Brage snopet lyckas reducera resultatet. Onödigt så det förslår, Amr Kaddoura var verkligen förtjänt av att hålla nollan denna eftermiddag, men någon fara på taket var det inte. Domaren blåste av matchen direkt efter att BoIS gjorde avspark och därmed tog randigt en ny hemmaseger.

På Landskrona IP är laget fortsatt obesegrade och detta är en svit vi känner stor glädje inför.

Att spela inför publik verkar dessutom vara ett vägvinnande koncept. BoIS-supportrarna levererade en enastående inramning och att laget kunde bjuda tillbaka med tre poäng värmer särdeles mycket. Vi tackar alla supportrar på plats, det var verkligen ljuvligt att ha er tillbaka på plats.

En annan framgångsfaktor är att Landskrona BoIS på tio matcher har elva målskyttar. Oscar Petersson och Robin Hofsö sällar sig till målskyttsskaran. Hofsö hade målmässigt en tyngre fjolårssäsong men visade på försäsongen att krutet i dojan fortfarande är torrt. Väldigt roligt för Robin att producera även i seriesammanhang.

En tredjedel av serien har nu avverkats och BoIS har alltså spelat ihop 19 poäng. Innan laget går på välförtjänt uppehåll ska ytterligare en omgång spelas. Landskrona BoIS reser till Solna och Skytteholms IP för match mot Vasalund.

Matchen spelas lördagen 19 juni, avspark 17:00, och om den går det att läsa i nästa vecka.