Landskrona BoIS nystartade damlag har haft en speciell inledning på säsongen. Den efterlängtade premiären motsvarade alla förhoppningar, resultatet exkluderat. Inför 500 åskådare fick våra töser en fantastiskt mottagande och därmed lades grunden till något riktigt bra.

Matchen därefter tvingades dessvärre att skjutas på framtiden eftersom Askeröd inte lyckades få ihop ett lag. Därför har det dröjt två veckor mellan omgångarna. För damerna är detta inte längre något längre tid, med pandemin i åtanke, och laget har fått ytterligare träningar på sig att hitta rätt.

På söndag är det äntligen dags för omgång två och denna gång reser laget norrut, mot Norvalla i Helsingborg där Helsingborgs FF väntar. Avspark 15:00.

HFF har också en match spelad inför omgången. I den besegrades Hittarps IK FF på bortaplan med 3-0 och därmed fick laget en kanonstart på säsongen.

Denna renodlade tjej- och damförening grundades 2014 och är därmed relativt nybildad. Norvalla är alltså hemmaplan och i övrigt finns inte supermycket information om klubben.

För BoIS handlar det om att studsa tillbaka efter förlusten i premiären. Fokus på prestationen, serien är lång, och med så få matcher i benen gäller det att skynda långsamt. Vi är övertygade om att det ryms gott om kapacitet i truppen och hoppas på ett bra resultat uppe i Helsingborg på lördag.

Vi önskar laget lycka till!

Köp gärna digitala biljetter till matchen och stötta därigenom Landskrona BoIS. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så är du med i lottningen av fyra t-shirts signerade av både dam- och herrlaget.