Landskrona BoIS avslutade vårsäsongen med förlust i det tuffa bortamötet mot IF Lödde. Hemmalaget visade sig vara något nummer för stora på Tolvans IP och vann således matchen med 3-0.

Förlusten innebär att damerna befinner sig i mitten av den haltande tabellen, med fyra poäng, inför återstarten av serien i mitten av augusti. Fyra matcher har spelats och även fast vi gärna hade haft ytterligare poäng finns det ändå mycket att glädjas åt rent prestationsmässigt. Inte minst med tanke på att laget är nykomponerat och inte haft möjlighet att spela mer än en träningsmatch inför premiären.

Lödde, som har serieledningen i och med segern, har bara släppt in ett mål under säsongen och framåt manifesterade målmonstret, Emma Törnqvist, varför hon leder skytteligan. Två av de tre hemmabaljorna kom från hennes bössa.

BoIS lyckades vaska fram ett par-tre riktigt bra målchanser men klarade dessvärre inte av att förvalta dem denna afton. Framför allt under den första halvleken var randigt med i matchen, med stort bollinnehav och mycket rörelse. Dessvärre skulle hemmalaget ta ledningen efter 20 minuter och dessutom utöka den med ett mentalt påfrestande mål strax innan paus.

I andra försökte gästerna komma tillbaka men Lödde hade inga större bekymmer med att spela av matchen till sist. Ytterligare ett mål registrerades innan domaren blåste av både matchen och vårsäsongen.

Uppehållet kommer ägnas åt att fortsätta hitta ett vägvinnande spel med fokus på prestationen. Därefter återstår ytterligare 13 matcher av säsongen och dessa ser vi verkligen fram emot.

Men först ska laget fira sommar. Passa på att njuta så tar vi nya, rejäla tag i augusti månad.