Landskrona BoIS spelade 1-1 mot danska B93 inför uppskattningsvis 300 medlemmar, som valde bort Cement för Landskrona IP.

Matchen var i många avseenden välspelad mellan två lag med en hel del beröringspunkter. Våra danska gäster pressade högt och ställde emellanåt till det för hemmalaget. BoIS försökte i vanlig ordning spela sig igenom pressen, lyckades ofta men emellanåt vann B93 bollen och kunde därefter såra randigt genom snabba omställningar. Svante Hildeman i målet var dock vaksam och kunde avvärja de målchanser som uppstod.

Gästernas bästa målchans tillkom efter vunnen boll på BoIS planhalva, därefter omställning som Sumar Almadjed tvingades avbryta. På den efterföljande frisparken gjorde Hildeman en fin räddning.

Annars var det hemmalaget som skapade klart farligast målchanser. Efter 20 minuter vann Robin Hofsö bollen, efter målvaktsslarv, och i fritt läge lobbade han bollen över målvakten som hamnat snett. Dessvärre gick avslutet strax ovanför ribban.

Strax därefter var det nära igen. Hampus Ferhm forcerade fram från sin högerbacksposition. Han tog sig in i straffområdet, drev förbi två motståndare och avslutade i närheten av straffpunkten. Bollen gick i stolpen via en B93-spelare och ut. Otur.

Efter dryga halvtimmen kom matchens första mål och det var gästerna som skulle spräcka målnollan. Än en gång vann laget boll på BoIS planhalva och ställde därefter om i blixtfart. Bollen hamnade hos ständige hotet, Jeppe Erenbjerg, som avancerade och gick på avslut strax utanför straffområdet. Skottet, i främre hörnet, gick mellan benen på Viktor Wihstrand vilket ställde Hildeman i målet.

BoIS tryckte på ordentligt därefter och tvingade danskarna att ägna sig åt försvarsspel. Hemmalaget lyckades etablera ett solitt tryck på gästernas planhalva och fick också in en rättvis kvittering strax innan halvtidsvilan.

En misslyckad rensning med huvudet hittade till Oscar Petersson i straffområdet. Anfallaren vände vackert bort närmaste försvarare och avslutade sedan kliniskt strax intill den bortre stolpen.  

Resultatet stod sig halvleken ut.

BoIS gjorde sju byten till andra halvlek. Bland annat gjorde Philip Andersson comeback efter sin skada.

Den avslutande akten var inte lika händelserik. BoIS styrde spelet utan att dominera. Gästerna skapade inte ett enda farligt läge och i slutet på matchen var det väldigt nära att hemmalaget avgjorde matchen.

Först var Nicklas Nielsen en liten centimeter från att få träff på ett väl avvägt inlägg från Alexander Tkacz. Strax därefter fick Kevin Jensen halvlekens klart bästa läge, på inlägg från Camil Jebara.

Avslutet på volley, från nära håll, var bra men målvakten stod rätt placerad och lyckades reflexrädda.

Matchen slutade ett lika och vi kan nu blicka tillbaka på en riktigt bra genomkörare mot kvalitativt motstånd. BoIS gavs möjlighet att mäta krafterna på stor plan och samtidigt tillämpa de moment som laget tränat efter uppehållet.

Nästa match är återstarten av Superettan och vi inleder med en riktig pangmatch. Säsongens första Skånederby hägrar och vi gästas av Trelleborgs FF. Matchen spelas lördagen den 17 juli, avspark 15:00. Du har väl säkrat ditt årskort till matchen?

Om inte, gör det HÄR

Vi vill också rikta ett stort tack till alla som var på plats mot B93. Det känns alldeles underbart att ha publik tillbaka på IP. Nu mobiliserar vi om inför nästa helg.