Superettan startar äntligen upp efter en dryg månads uppehåll. Serieledande Landskrona BoIS har samlat nya krafter och är nu redo för en lång, händelserik höst/vinter.

Den första uppgiften är av inspirerande karaktär då säsongens första Skånederby vankas. Matchen, som är den tolfte i ordningen, spelas hemma på Landskrona IP och vi gästas av Trelleborgs FF. Avspark 15:00 på lördag.

Restriktionerna har lättat och detta efterlängtade besked innebär att matchen kommer präglas av en härlig inramning.

Söderslätts representant är en klassiker i alla avseenden och ett motstånd som BoIS stött och blött med under flertalet gånger genom historiens lopp. I seriesammanhang har de bägge lagen lyckats undvika varandra de senaste åren. 2015 spelade såväl BoIS som TFF i division 1 södra. Därefter har lagen tillhört olika sammanhang.

För Trelleborg är ambitionen tydlig, föreningen vill ta sig upp till fotbollens finrum. Med kraftiga ekonomiska muskler i ryggen är målsättningen uttalad och inför säsongen har det trillat in en rad namnkunniga spelare.

Petar Petrovic, Dzenis Kozica och Johan Blomberg är tre spelare med rejäla meriter som numera betraktar Vångavallen som sin hemmaplan. Petrovic, som hämtades från Östers IF, har svarat för fyra mål framåt och i assistkolumnen briljerar Blomberg med fem målgivande passningar. Blomberg är dock avstängd på lördag så honom behöver randigt inte lägga någon energi på.

På minussidan måste ändå Erik Andersson nämnas. Den forne BoIS-pågen valde ett norrländskt alternativ genom att fortsätta karriären i Medelpad och GIF Sundsvall. En annan spelare med BoIS-anknytning som fortfarande tillhör TFF är Fredrik Liverstam. Välkommen till IP hälsar vi den reslige mittbacken.

För seriens sydligaste gäng har starten på säsongen också varit klart godkänd. 19 poäng har spelats ihop efter elva matcher vilket räcker till en fjärdeplats. Tre poäng efter serieledande BoIS.

Tillsammans med BoIS är Trelleborg dessutom seriens formstarkaste lag. Tre raka segrar lyckades laget mäkta med innan uppehållet tog vid. Senast besegrades Falkenbergs IF hemma på Vångavallen med 2-1.

I Landskrona är mungiporna fortfarande uppåt. Nykomlingen leder alltså Superettan och har verkligen överträffat alla randiga förhoppningar inför säsongen. Målsättningen att fortsätta spela elitfotboll även 2022 ska först och främst infrias och utsikterna ser än så länge ljusa ut.

Det är dock ett tufft spelschema som hägrar så det gäller att samtliga spelare nu är rejält påkopplade efter den korta semestern.

Efter B93-matchen gläds vi åt att Filip Olsson åter är uttagningsbar. Även Viktor Ekblom, som tillhört IFK Malmö under våren, har nu återvänt och är därmed också tillgänglig för spel. Anfallarens framtid ska avgöras senast den 11/8. Även Philip Andersson har fullt ut anslutit till ordinarie träning.

Indisponibla inför matchen är Linus R Olsson, Andreas Murbeck, Erik Pärsson.

Billy Magnusson tar artikeln i mål

Om att äntligen spela match igen

Så klart både efterlängtat och inspirerande. Samtidigt har det varit skönt med uppehåll, få mobilisera om lite efter en intensiv vår, men nu ska bli väldigt roligt att dra igång igen.

Om motståndet

TFF är ett kompetent, tungt lag med många spelare som sitter på individuell skicklighet. Samtidigt starka i försvarsspelet och dessutom svåra att besegra. Endast två förluster så här långt i serien. Det blir en ny rejäl prövning för vår del men som alltid går vi in i matchen med stark tilltro till vårt eget spel. Ett klassiskt lag som varit elitfotbollen trogen i många år. De satsar friskt, plockat in många bra spelare och har dessutom en väldigt bra form. En ny spännande utmaning.

Om träningsveckan

Varm och fin på alla vis. Inledde med att gå igenom träningsmatchen mot B93 och därefter har vi förberett oss inför återstarten mot TFF. Spelarna har sett hungriga ut och det märks tydligt på stämningen att många är sugna på att dra igång igen.

Om statusen på de skadade spelarna

Andreas Murbeck går i full fotbollsträning på måndag. Linus Olsson stegrar sin fotbollsträning och är snart tillbaka med full kraft. I Erik Pärssons fall väntar vi bara på att han ska känna sig mogen för full fotbollsträning.   

Om att ha publik på IP igen

Så klart otroligt efterlängtat. Vi är varse om vår betydelse för staden och att många invånare saknat att ha Landskrona IP i sitt liv. Det ska bli fantastiskt kul att återse våra supportrar igen.

Egna minnen mot TFF

Kvalmatchen till Allsvenskan 98. Jag hoppade in och inramningen hemma på IP var fantastisk. Tyvärr nådde vi inte hela vägen den gången men jag minns ändå matchen som en fotbollsfest efter några tyngre sportsliga år.

Fortfarande inte köpt biljett till matchen? Följ nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/

Stötta gärna Landskrona BoIS genom att köpa fiktiva biljetter. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så är du med i utlottningen av tre t-shirts med Skånes Uruguayare-tryck.

Matchvärd är ICA Kvantum. Stort tack till er för supporten.

TRUPPEN:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Dennis Olofsson, Hampus Ferhm Jonathan Asp, Passi Prudence, Måns Ekvall, Filip Olsson, Melker Heier, Filip Ottosson, Sumar Almadjed, Robin Hofsö, Nicklas Nielsen, Oscar Petersson, Kevin Jensen, Viktor Ekblom

Trelleborgs inför-artikel:  

http://www.trelleborgsff.se/nyheter/post/3537